Huť si stále drží významné postavení na českém, slovenském, slovinském, bosenském nebo srbském trhu, kde je jediným dodavatelem. Nově se důlní výztuže z ostravské huti dodávají také do oblasti Jižní Ameriky nebo jižní Afriky.

„Za posledních pět let klesla roční spotřeba důlních výztuží přibližně o 20 procent. Navzdory tomu každoročně vyrábíme přibližně 55 až 65 tisíc tun výztuží. Toto množství pokrývá jak trhy tuzemské, tak zahraniční. Kapacita je ale vyšší, a proto se nově orientujeme i na zámořské trhy," vysvětlil Richard Toman, vedoucí oddělení důlních výztuží a svodidel AMO. Výztuže z Ostravy se tak začínají používat i v oblastech Jižní Ameriky, například v Chile, Peru a Guatemale.

Výztuže jsou obráceně ohýbané a používají se zde pro výstavbu tunelů. V jižní Africe, například v Sierra Leone, se důlní výztuže z kunčické huti uplatňují především ve dolech na těžbu zlata či diamantů. „Od nového roku jsme umožnili nakládku důlních výztuží do kontejnerů přímo v areálu huti. Zákazníkům náš výrobek s přidanou hodnotou dodáváme až do místa určení, a to pomocí silniční, letecké i námořní dopravy," dodal Richard Toman.