Zrekonstruováno je kompletně celé bývalé zázemí a provoz kuchyně bývalého středoškolského internátu Na Vyhlídce, kde dnes sídlí univerzitní knihovna, koleje a část učeben. 

Šetření dopravní nehody. Ilustrační foto.
Opilý řidič narazil v Karviné do autobusu, nehoda si vyžádala zranění

„V této fázi máme zrekonstruovanou stavební část, máme nakoupeno podstatnou část vybavení, čekáme ještě na dodání vybavení gastro zařízení do cvičné kuchyně, tak aby tady mohly probíhat i akce spojené se zážitkovou gastronomií, vzdělávací kurzy a podobně,“ vysvětlil děkan fakulty Daniel Stavárek.

Výukový pavilon je složen z gastrocentra pro zkoušení přípravy pokrmů, nápojů a servírování v barovém prostředí, prostor je uzpůsoben jako cvičná restaurace. Profesní centrum je ale určeno prioritně pro nově otevřený studijní program Cestovní ruch a turismus.
„Tam budou moduly, které budou sloužit jako cvičné cestovní kanceláře, cvičné informační centrum, všechny jsou vybaveny patřičným softwarem, aby si studenti mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak  to v podnicích cestovního ruchu funguje,“ řekl děkan.

Součástí profesního centra je i několik učeben pro výuku cizích jazyků. Vybudovány jsou také nové šatny sociální zařízení nebo malé fitcentrum. 

Rouškový úklid vodáků z Posejdonu zbavil břehy Olše stovek kilogramů odpadu.
Rouškový úklid vodáků z Posejdonu zbavil břehy Olše čtvrt tuny odpadu

Děkan Stavárek také připomněl, že obor Cestovní ruch a turismus škola nabízí i v současném přijímacím řízení.

„Studenti stále ještě mají možnost se přihlásit online, zůstat v klidu a bezpečí doma a začít studovat na naší fakultě od nového školního roku,“ dodal s tím, že multifunkční profesní centrum bude Na Vyhlídce k dispozici studentům už v září letošního roku.

Kapela Allskapones na svém zatím posledním koncertě v kultovní karvinské pivnici Na Bečkách ve Fryštátu. Koncerty kapely zde již patří k dlouholeté tradici.
Karanténa: Karvinská kapela Allskapones nahrála klip Strach, aniž by se setkala