Přestože na webových stránkách společnosti Orlen Benzina byla tato benzinka na seznamu míst, kde sleva platí, zákazníci, kteří tam tankovali, se jí nedočkali. Deník na tuto nesrovnalost upozornilo hned několik řidičů a čtenářů.

„Jezdil jsem tam tankovat právě proto, že nabízeli slevu, ale byl jsem zklamaný, že jsem ji nedostal,“ napsal redakci řidič Lukáš Malina. Podobnou zkušenost má i Adam Blažek, který se v létě snažil natankovat na pumpě stejného typu v Českých Budějovicích.

Polsko, Těšín, benzinka Orlen. 15. 6. 2022
Tankovat výhodně v Polsku? Dobré časy pro řidiče už skončily i tam

Kde je zádrhel, se snažil zjistit také Deník, který vedení společnosti Orlen Benzina kontaktoval. Přestože ještě v pondělí na webových stránkách firma slevu na zmíněné čerpací stanici Orlen Expres nabízela, slevu řidiči využít nemohli.

V čem byl problém? Pumpa je totiž samoobslužná, platí se výhradně platební kartou a na tyto čerpací stanice Orlen Benzina se podle mluvčí firmy sleva nevztahuje.

V Karviné bude jedna z mála čerpacích stanic (původní Benziny), pod značkou Orlen.   22. 11. 2022
FOTO: Pumpa u obchodního centra v Karviné pod novou značkou

Firma však své pochybení redakci Deníku přiznala. „Interním šetřením jsme zjistili, že na webu www.tankarta.cz byla opravdu uvedena mylná informace. Důvodem je to, že zmiňovaná čerpací stanice Orlen Express byla nedávno převedena do bezobslužného režimu Express, ale na mapě čerpacích stanic na daném webu zůstala původní sleva. Ta se ale vztahuje dle platných obchodních podmínek pouze na plnohodnotné čerpací stanice a nikoliv na bezobslužné čerpací stanice Express. Děkujeme za upozornění, pracujeme na nápravě a všem řidičům se za tuto nepříjemnost omlouváme,“ napsala redakci Lada Gadas z odboru komunikace společnosti Orlen Benzina.

Po upozornění redakcí na nesrovnalosti firma informace na svých webových stránkách upravila a slevu na pumpě Orlen Express v Karviné už nenabízí.