Ladislav Hezký odjel na mezinárodní veletrh reprezentovat Moravskoslezský kraj. Jeho vedení bylo ostatně tím, kdo štramberskému pekaři možnost ukázat své umění v zahraničí nabídnul. „V loňském roce jsme byli na podobné akci ve Francii a tam měly uši úspěch, proto když přišla nabídka od kraje, abychom vyjeli do Itálie, neváhal jsem," sdělil Ladislav Hezký s tím, že Štramberské uši byly jediným artiklem reprezentujícím Moravskoslezsko.

To však neznamená, že by štramberský pekař odjel do Turína sám. „Sice jsme tam za náš kraj byli jediní, ale za Českou republiku nás jelo víc. Namátkou třeba humpolecký pivovar Bernard, nějaká likérka, paštiky, marmeláda," vyjmenoval české produkty, jež byly k vidění v Turíně, pekař Hezký.

On sám se svýma ušima zaznamenal u Italů nemalé úspěchy. „Na naše uši Italové reagovali dobře. Jediné, co se jim nelíbilo, byla historka o jejich původu, protože jim přišla moc morbidní. Ale když jsem začal válet těsto, byli nadšení. Myslí si totiž, že pouze oni si umí pohrát s těstem na pizzu," uvedl pekař a dodal: „Vlastně jsem čekal, že se naše uši budou líbit a chutnat, protože s Italy už mám z dřívějška velmi dobrou zkušenost. Oni jsou gurmáni, kteří si jídlo umí vychutnat a užít. Rádi navíc zkoušejí a kupují cizí věci."

Veletrh Salone Internazionale del Gusto a Terra Madre se uskutečnil ve čtyřech halách a prezentovaly se na něm stovky výrobců asi ze 150 zemí všech kontinentů. Za zmínku stojí jistě i skutečnost, že na konání akce se podílela také mezinárodní společnost Slow Food, tedy společnost založená na protest proti rychlému občerstvení, snažící se propagovat kvalitní potraviny a chránit a podporovat domácí odrůdy a recepty, ohrožené v důsledku globální standardizace.