Teplé letní dny a večery jsou pomalu tady. I v tomto období mohou lidé načerpat síly díky relaxaci ve wellness centrech. Například ve Wellness & spa hotelu Augustiniánský dům v Luhačovicích pro tyto příležitosti připravil wellness manažer hotelu Rostislav Nyč speciální nabídku letních masáží, voňavých koktejlových péčí i cvičení.

„Při sestavování nabídky pro naše klienty vycházíme z přirozených cyklů, které probíhají v přírodě. Každé roční období je něčím specifické, proto také nabízíme sezonní wellness procedury podle právě probíhajícího ročního období," říká v rozhovoru pro Deník wellness manažer Rostislav Nyč.

Jaké procedury jsou mezi lidmi v letním období oblíbené?

Velmi oblíbené jsou masáže pod širým nebem. Například protistresová masáž hlavy, která je účinnou pomocí při zvládání každodenních problémů, bolestí hlavy a krční páteře. Nabízíme také orientální masáž nohou s hlubokou stimulací reflexních bodů a zón na chodidlech. Díky tomu dochází k povzbuzení činnosti vnitřních orgánů, dostavuje se pocit lehkých nohou, osvěžení a přílivu energie. Pro milovníky koktejlů máme připravenou koktejlovou péči.

V čem koktejlová péče spočívá?

Tento rituál v sobě kombinuje různé vůně a textury s exotickými a ovocnými příchutěmi. Zahrnuje peeling a celotělovou osvěžující masáž, a to vše ve vůni oblíbeného koktejlu tropické Pina Colady, sladkého cosmopolitanu či osvěžujícího mojita. Velmi příznivé účinky ale přináší také cvičení jógy.

Jaké účinky cvičení jógy přináší?

Může být cestou, jak se vymanit z různých bolestí, slouží k prohloubení a zklidnění dechu. Díky ní se dá dosáhnout tělesné i duševní pohody. Cílem cvičení je zapojit jógu do každodenního života, naučit se vnímat své tělo a jeho hranice a hluboce prožívat přítomný okamžik. Cvičení probíhá pravidelně v zeleni hotelové zahrady. 

Související články: Jarní očista v Luhačovicích