Investice si vyžádá zhruba 25 milionů korun. V nové výrobní hale se budou vyrábět plastové trubky pro stavebnictví. Mateiciuc vyrábí také mikrotrubičky, které slouží pro instalaci optických kabelů a svazků optických vláken.

„Tyto výrobky mají velkou perspektivu. Mohou být nejen instalovány přímo do výkopu při výstavbě nových sítí, ale umožňují i maximální využití prostoru stávajících tras, a tím snižují náklady při výstavbě," vysvětlil Roman Buryjan, ředitel a předseda představenstva společnosti Mateiciuc.

Výroba v nové hale by měla začít do dvanácti měsíců. Výrobní kapacita firmy tak přesáhne čtyři tisíce tun zpracovaného materiálu ročně, což představuje zhruba 40 tisíc kilometrů výrobků.

Díky nové investici by mělo práci najít dalších patnáct pracovníků. Celkový počet zaměstnanců oderské firmy se tak přiblíží stovce. Společnost Mateiciuc každým rokem přichází na trh se zhruba dvaceti novými výrobky. Kromě už zmíněných plastových ochranných trubek firma vyrábí také stavební profily, zahradní a průmyslové hadice, protihlukové stěny a další plastové výrobky. Zhruba 70 procent produkce firma exportuje, nejvíce do Německa a Polska.

Mateiciuc, a. s., se zabývá vývojem, výrobou, distribucí a exportem plastů. Patří mezi přední české výrobce stavebních profilů. Firmu založili v roce 1990 bratři Zdeněk a Emil Mateiciucovi.

Součástí skupiny Gascontrol se stala v roce 2001. Do skupiny Gascontrol tak patří celkem sedmadvacet firem, které zaměstnávají celkem zhruba tisícovku lidí. Za loňský rok měla skupina obrat 3,1 miliardy korun.