Firma, která má s výrobou komponentů pro lékařské účely bohaté zkušenosti, tak chce pomoci v boji s nebezpečnou nákazou Covid-19. O možnosti už jednal s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem majitel firmy Meopta Gerald Rausnitz.

Nosíte roušky s motivem svého klubu? Pošlete nám foto! Můžete prostřednictví WEBU ZDE, FACEBOOKU ZDE, nebo na e-mail webeditori.SM@denik.cz

„Nabídli jsme své kapacity, protože máme zkušenosti s montáží zdravotnických zařízení, a zapadá to do naší struktury. Zatím jsme ve fázi příprav - jakmile bude záměr schválen, rozjede se výroba,“ potvrdil generální ředitel společnosti Meopta Vítězslav Moťka.

Přerovská Meopta se v těchto dnech snaží pomoci zdravotníkům a personálu domovů pro seniory. Zaměstnanci firmy vyrábějí na 3D tiskárně komponenty a kompletují ochranné štíty pro personál, který přichází nejčastěji do styku s infikovanými lidmi.

Velikonoční zajíc s rouškou u kruhovém objezdu v městské části Ostrava-Jih, 2. dubna 2020.
PODÍVEJTE SE: Rondl v Ostravě-Hrabůvce zdobí obří velikonoční zajíc s rouškou
Orchestr opery Národního divadla moravskoslezského dnes udělal radost krejčovnám a dílnám  NDM, kde už třetí týden šijí textilní roušky, 2. dubna 2020 v Ostravě.
VIDEO: Fanfára za roušky. Takto "trubadúři" v Ostravě vzdali hold švadlenkám