Jeden z prvních ostravských podniků, které vsadily na prodej snídaní, je francouzská restaurace ve Stodolní ulici. Tu Ostravané nazývají jednoduše „francouzská palačinkárna“. Za patnáct let provozu si získala tisíce spokojených zákazníků i stovky štamgastů. „Otevírali jsme v polovině roku 2004 a sázka na snídaně, francouzské speciality, dobrou kávu a kvalitní vína se nám vyplatila,“ uvedl majitel podniku Pavel Konečný.

Café Au Pere Tranquille.Zdroj: Deník / Vladimír Pryček

Příjemné a klidné prostředí podniku vyhovuje především ženám. „Ale na snídaně k nám z devadesáti procent chodí muži,“ řekl s úsměvem Pavel Konečný.

V průběhu let se nabídka snídaní několikrát měnila. „Reagujeme nejen na gastronomické trendy, ale hlavně na poptávku našich hostů. Jednoznačně ale mohu říct, že nejvíce pořád frčí vajíčka, a to připravená na všechny způsoby.“ Café au père Tranquille nabízí deset druhů menu, jejichž součástí je i to, že host kromě jídla dostává i nápoje. „Před nedávnem jsme na přání našeho stálého zákazníka sestavili menu, kde je kromě míchaných vajíček s lososem také káva a fresh juice. I když je menu poměrně drahé (255 korun), je o něj zájem i u dalších hostů. V naší stálé ranní nabídce jsou ale také palačinky, které aktuálně nabízíme na dvaačtyřicet způsobů,“ dodal Konečný.

Podávání snídaní: 7 až 11 hodin (všední dny)
TIP DENÍKU: Menu 6 (cappucino, juice, sázená vejce, párky, bageta, máslo) 150 korun
www.aucafe.cz