„Díky nově zavedené lince z Frýdku-Místku přes Havířov do ostravské ZOO získají návštěvníci ostravské ZOO nejrychlejší přímé spojení od svého bydliště,“ slibuje oblastní ředitel Z-Group bus, divize Morava Jan Širc.

Zoologická zahrada v Ostravě je skvělým místem pro rodinný výlet. Příjemná atmosféra druhé největší zoo v České republice potěší milovníky zvířat i rostlin. Lesoparkem vedou botanické stezky, pro děti jsou zde hřiště s prolézačkami a dalšími atrakcemi.

Horské středisko Szczyrk v polských Beskydech se může rovnat alpským resortům. Z Ostravy jste tam po dálnici za 80 minut. Červen 2022.
OBRAZEM: Jako v Alpách, kousek v Polsku. Szczyrk v Beskydech láká nejen na kola

Ostravská zoologická zahrada se nachází v městské části Slezská Ostrava v krásném lesoparku, jehož stromy nabízí příjemný stín nejen pro zvířata, ale i pro návštěvníky. Areál zoo je rozlehlý, tvoří ho zhruba 100 hektarů tzv. Velkého ostravského lesa. Chová se zde více než 4000 zvířat. Návštěvníci se nimi mohou setkat v pavilonech, velkých přírodních výbězích nebo průchozích expozicích.

Jízdní řád nové linky do Zoo 

Jízdní řád linky. Rok 2022. Pro zvětšení klikněnte na obrázek.Jízdní řád linky. Rok 2022. Pro zvětšení klikněnte na obrázek.Zdroj: se svolením Z-Group bus a.s.

Součástí ZOO Ostrava je Botanický park, který je možné projít po naučných stezkách. Na výběr je stezka Cesta lesa s pěšinkou pod korunami modřínů, olší a vrb, Cesta stínu po visuté lávce i dřevěných chodníčcích napříč lesním údolím, Cesta vody s procházkou podél mokřadů, lesních tůní a rybníků a unikátní trasa Mokřad, jejíž součástí jsou modely obojživelníků a plazů v nadživotní velikosti.

Sestry z Frýdku-Místku šijí funkční pytlíky na chleba i jiné pečivo, vydrží v nich prý až týden, 9. 6. 2022.
Sestry z Frýdku-Místku vymyslely pytlík, kde chleba vydrží týden. Pokud se nesní

V ostravské zoologické zahradě na návštěvníky čeká mnoho dalších atrakcí. Mohou se po areálu projet malým vláčkem, zúčastnit se komentovaných prohlídek, navštívit vodní svět, a především děti si můžou užít zábavu na dětském hřišti, v lanovém centru nebo u zvířátek Na statku.