To, aby obnova proběhla, nezastavila ani koronavirová pandemie. Ve zdravotnickém zařízení na úpatí Jeseníků tak v uplynulých měsících padly investice do obnovy vybavení na všech odděleních, včetně toho chirurgického.

Nová LED operační světla zde díky moderní konstrukci neoslňují operatéry, nevytváří barvené stíny a mají speciální modul pro 3D hluboké osvětlení. Moderní dezinfektor pak usnadní práci a přispěje ke zvýšení bezpečí zdravotníků při manipulaci s použitým instrumentáriem.

Výstavba rozhledny na Králickém Sněžníku 23.srpna 2020
Na Králickém Sněžníku začala stavba rozhledny

„Je to vlastně speciální myčka, kterou využívají naše sálové sestřičky k mytí a desinfekci chirurgických nástrojů,“ popisuje přístroj Daniel Pešák, primář chirurgického oddělení Nemocnice AGEL Podhorská, který má se svými kolegy dále k dispozici nový vzduchem poháněný vrtací a řezný systém Compact™ Air Drive II, který je na chirurgii v provozu denně, neboť se využívá při operacích zlomenin.

Zakoupen byl také nový operační stůl, jehož správnost je při operacích jednou z nejdůležitějších. „Jedná se konkrétně o operační extenční stůl a byl pořízen na aseptický operační sál k operacím skeletu. Ty na našem pracovišti provádíme pravidelně,“ dodal Pešák.

Ilustrační foto
Příjemně strávený poslední prázdninový víkend na zámku a nebo koncertě

Nemocnice AGEL Podhorská poskytuje zdravotní péči na pracovištích v Bruntále a Rýmařově pro spádovou oblast Bruntálska, Rýmařovska a Vrbenska, tedy pro přibližně 65 tisíc obyvatel. I proto je důležitý vyšší pracovní komfort pro zdravotníky a umožnění provedení náročnějších výkonů šetrnějšími postupy, ale hlavně vyšší bezpečí a kvalita péče pro pacienty.