Malíři nabízejí kromě činností prováděných v rouškách třeba dezinfekční nátěry zdarma. 

Nová radnice, Prokešovo náměstí, ilustrační foto.
Život v Ostravě se pomalu vrací do normálu. Úřady se otevřely

Na prevenci proti virům též sází jeden z producentů hotových jídel, jichž má přes stovku – balených v ochranné atmosféře, šokově chlazených a navrch ještě ionizovaných.

Lékárny, ale i supermarkety se pokoušejí k poptávce po obligátních komoditách (roušky, respirátory, rukavice) směřovat klienty na různé prostředky k posílení imunity. Včetně rybího oleje. Asi daleko chutnější však bude „antidepresivní dort“, který v těchto časech zavádějí v jedné z kaváren.

K TÉMATU

Pokličkou proti koronaviru?

Na situaci neragují jen podnikatelé, ale třeba i školou povinné děti, které mají už druhý měsíc neplánované volno… a také docela omezené možnosti trávení volného času. Od rodičů přicházejí signály, že potomci vymýšlejí spoustu „věcí“, aby se jen tak doma nenudily. Jako například Hanička z Poruby zkoušející si místo roušky či respirátoru chránit obličej skleněnou pokličkou. Dá se přes ni dobře vidět, moc se prý ani nemlží. Ale hůře se to nosí.

Produkce medicinálních lahví ostravské společnosti Vítkovice Cylinders a polské společnosti Vítkovice Milmet tak půjdou na export, tuzemské zdravotnictví je nedostane. 
Lahve na kyslík z Vítkovic Česko pro zdravotnictví nechce, půjdou jinam. Proč?
Focení telefonem je jednodušší, než si myslíte.
Fotíte mobilem? Na tyto věci byste neměli zapomínat