Centrum je vybaveno nejmodernějším servisním zázemím včetně lakovny, klempírny, 3D geometrie kol a mycí linky. Součástí služeb je i příprava auta na STK. Během servisu je zákazníkovi k dispozici náhradní vůz.

Zájemci si v novém showroomu mohou vyzkoušet všechny nejdůležitější modely značky Lexus. K vidění je městský crossover UX 250h, facelift manažerského sedanu ES 300h s vylepšenými asistenčními systémy a světlomety nebo vůbec nejprodávanější model značky, SUV RX 450h.

Svařovna v Kvasinách. Ilustrační snímek
O čtvrt milionu aut méně. Nedostatek čipů ovlivní produkci českých automobilek

Hlavní hvězdou je ale nová generace rodinného SUV NX, který je jako první vůz v historii značky dostupný nejen ve full-hybridní verzi, ale také jako ještě dynamičtější plug-in hybrid.

Japonská pohostinnost

Centrum provozované společností Autobond Group je vybaveno podle nejmodernějších standardů značky Lexus, aby dokázalo poskytnout prvotřídní péči podle filozofie japonské pohostinnosti Omotenashi.

Festival tradiční japonské kultury a popkultury, 16. října 2021 v Ostravě.
Malé Japonsko v Ostravě. Festival nabídl samuraje, origami i umění kaligrafie

„Otevření showroomu v Ostravě jsme dlouho plánovali. Bylo pro nás logickou volbou při zajišťování dostupnosti vozů Lexus pro zákazníky ze všech koutů ČR. Vedle Karlových Varů, Prahy, Brna a Průhonic má nyní značka silné zázemí i v Moravskoslezském kraji. Naší výhodou jsou i kratší dodací lhůty než u konkurence," říká Martin Peleška, ředitel českého zastoupení značek Toyota a Lexus.

Dar Lexusu zrakově postiženým

Nově otevřený Lexus Ostrava podpořil ve spolupráci s Nadací Leontinka příspěvkem 200 tisíc korun Společnost pro ranou péči v Ostravě, která pomáhá dětem se zrakovým a kombinovaným postižením od narození.

„Včasná stimulace zraku i ostatních smyslů má velký dopad na budoucí život dítěte a správně nastavená péče může zásadním způsobem zmírnit dopad zrakového i jiného postižení,“ říká Barbara Hucková, ředitelka Nadace Leontinka.

Starý přepravní kontejner vám táborská firma předělá na luxusní bydlení. Konstrukci 2KK využívají mladí jako startovací bydlení, či chalupáři jako plně vybavený rekreační objekt.
Kontejnerové bydlení dorazilo i do Ostravy: Stačí mít pozemek a milion korun

„Na zastoupení značky Lexus pro Ostravu jsme pracovali déle než 2 roky, museli jsme prokázat, že jsme ti praví pro prodej prémiového segmentu, splnit přísná kritéria a nastavit vysoké standardy prodejních i servisních služeb, které zákazníci od této značky očekávají. Koupě vozů Lexus je něco jako vstupenka do jiného světa, ve kterém zákazníkům nabídneme maximální pohodlí, předvídáme jejich přání a vycházíme jim vstříc,“ říká Milan Štědra, výkonný ředitel a předseda představenstva Autobond Group.