Hotely a lázně zaměřující se na komplexní wellness služby, ale zatím na svou příležitost stále čekají. Otevřít nemohli ani ve druhé vlně uvolňování opatření, která nastala v pondělí 10. května. S bazény, wellness či saunami se v ní nepočítá.

Pavel Cupák ve svém ateliéru ART Duckart pokračuje v práci na soše Valacha, 30. dubna 2021 v Trojanovicích.
Pasák k ovečkám. Obrovského Valacha z Beskyd si teď vezmou do parády formíři

Oblíbené Rožnovské pivní lázně v Rožnově pod Radhoštěm zůstávají dále uzavřené. Vstřícným krokem směrem k zákazníkům je však automatické prodloužení platnosti všech pořízených voucherů.

Resort Valachy: Buď všechno, nebo nic

Také ve vyhledávaném Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích se rozhodli prozatím neotevírat. Byť by v omezené míře mohli.

„Od 3. května smíme poskytovat služby masáží a beauty ošetření, ale neposkytujeme je. Dle nařízení bychom totiž mohli tyto procedury provozovat pouze samostatně bez dalších doprovodných služeb, na které jsou hosté u nás zvyklí, mají je v ceně a jsou pro ně zásadním lákadlem,“ říká mluvčí resortu Martina Žáčková.

Beskydský pivovárek se už těší na znovuotevření.
Také Beskydský pivovárek vyhlíží konec pandemie. Jak se mu daří?

Do zmíněných doprovodných služeb se řadí například vstup do termálních bazénů, saunového světa se saunovými rituály, čajový servis, možnost občerstvení v restauraci a další.

V omezeném režimu bez možnosti využít bazény a sauny zkoušeli masáže v Resortu Valachy nabízet už při částečném rozvolnění na podzim. Zájem byl ale minimální. A s přihlédnutím k nákladům na personál a energie se to ukázalo jako ztrátové.

„Nemáme nyní v hotelech ubytované hosty, kteří by masáž využili, a jednodenních hostů, kteří by byli ochotní přijet ‚na otočku‘ kvůli masáži, je minimum,“ vysvětluje Žáčková, proč padlo rozhodnutí zatím masáže neposkytovat.

Nejdostupnější vodopád je v Karlově Studánce hned vedle parkoviště. Byl postaven koncem 19. století pro potěšení lázeňských hostů.
Nejen proti stresu! Podívejte se na krásy nejznámějšího vodopádu Jeseníků

„Chceme počkat až do dalších rozvolnění a kompletního otevření provozu wellness center. Zatím nám tato služba nedává ekonomický smysl,“ dodává Martina Žáčková.

Lidé se ptají na ubytování, kapacity se plní

V každém případě zájem lidí o služby, včetně ubytovacích, rapidně narostl hned poté, co se objevily první signály rozvolňování.

„Okamžitě několikanásobně přibylo telefonátů a mailů na naše recepce a rezervační oddělení. Lidé se ptají především na ubytování a rezervují si prázdninové pobyty,“ potvrzuje Žáčková.

Mosty u Jablunkova. bobová dráha a okolí, neděle 9. května 2021.
Bobová dráha v Mostech opět hitem! Takto vypadal slunečný víkend na horách

Zájem je i přesto, že stále není jasné, jaká budou režimová opatření v létě.

„Hosté ale říkají, že chtějí mít alespoň nějakou jistotu a chtějí se na něco těšit. Po loňsku, kdy byl velký zájem o tuzemské dovolené, se mnozí bojí, že by na ně nevyšel pokoj,“ sdílí aktuální zkušenost mluvčí resortu.

Co se kapacit týče, například hotel Horal, jež spadá do Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích, už má na červenec místa z jedné poloviny vyprodaná.

Stáj Newport se specializuje na chov a výcvik koní, nachází v Dolních Domaslavicích nedaleko Žermanické přehrady. Část  jezdeckého areálu je zasazena do příjemného údolí. Snímek z konce dubna 2021.
Rozvolňování? Provozovatelka hřebčína u přehrady: Zájem o vyjížďky je enormní

„Bohužel stále nevíme, jakou obsazenost nám vláda po rozvolnění umožní a za jakých podmínek, takže plánování je velmi komplikované,“ netají Martina Žáčková.

Dodává, že přes platná omezení se i nyní lze v Resortu Valachy zastavit alespoň na občerstvení – v provozu je denně výdejní okénko Bistra Razula, o víkendech také okénko na terase hotelu Horal.