„Pečeme stejně jako kdysi v původní plynové peci, která má dvě teplotní zóny. Cihly do ní vypaloval na zahradě ještě můj dědeček, v roce 1928,“ říká majitelka. Chleba nabízí v několika variantách od 600 po 1100 gramů. Cena klasického chleba se pohybuje od 40 korun výše. „Trvanlivost našeho chleba je minimálně tři až čtyři dny, ale vydrží určitě i déle,“ vysvětluje Šotová.

Pekařství Pecka v DOV a jeho chleba, 30. března 2023, Ostrava.
Kde se peče nejlepší chleba v Ostravě? Deník vybral TOP 5 pekáren, podívejte se

Právě tradiční pečení v plynové peci má svá negativa. S ohledem na zvyšování cen elektřiny a plynu, se v pekárně rozhodli chleba zdražit.

„Do samotného bochníku chleba jsme museli promítnout například plyn, díky kterému naše pec funguje minimálně osm hodin denně během pečení. Dále zdražila i nafta a mouka, tudíž cena nemohla zůstat stále stejná,“ komentuje situaci majitelka Radvanické pekárny. Pro ty, kteří by si bochník chleba chtěli zakoupit, je k dispozici prodejna přímo v areálu Radvanické pekárny v Těšínské ulici.

TIP DENÍKU:
Pšenično-žitný Radvanický chléb (800 g) za 48 Kč (600 g/40 Kč, 1100 g/56 Kč)

Radvanická pekárna
Těšínská 387/350,
716 00 Ostrava-Radvanice
www.radvanickychleb.cz
Otevírací doba: 7-12 hodin (všední dny)