Na prvních 15 minut jízdy zdarma ve Frýdku-Místku přispívá samotné město. Následujících 15 minut pak již podpoří Rohlík.cz a Prusa Research.

„Kola nyní představují jednu z nejbezpečnějších možností přepravy a když vidíme, jak rychle narůstají počty nakažených, rozhodli jsme se podpořit Rekola. Teď už to není sranda. Každý případ, kterému se podaří zabránit, má ohromnou cenu, protože za 14 dní by z něj mohly být stovky dalších,“ říká Josef Průša z Prusa Research.

Pokud se i při současné situaci musíte pohybovat po městě, firmy i hlavy států jako je Dánsko nebo Německo, doporučují nahradit dopravu MHD pokud možno chůzí nebo jízdou na kole. Například jen do soupravy metra se v jednom okamžiku vejde až 1464 lidí, to je mnohonásobně více, než jaká je v současnosti povolená kapacita veřejných akcí.

Rekola Bikesharing prošel v minulých letech velkým posunem, co se vývoje i počtu kol týče. Nové, odlehčené modely s přehazovačkou umožňují pohodlnou a rychlou dopravu pro každého a navíc je nyní potkáte téměř na každém rohu.

Rekola nabízí bezpečnější dopravu po městě - nejen jednotlivcům, ale i firmám. Na nouzovou situaci je růžový bikesharing připraven. Firmám nabízí pravidelný závoz kol nebo mapu nejlepších tras, kudy rychle a pohodlně do zaměstnání, aby zaměstnancům dopravu na kole co nejvíce ulehčil.

„Rekola a MHD odjakživa vnímám jako nejlepší přátele a spojence, a přátelé jsou mimo jiné také od toho, že si umějí v krizi pomoci,“ podotýká Vítek Ježek, zakladatel Rekol.