DENÍK PŘEDSTAVUJE

Carlson Rezidor Hotel Group, do které patří také hotely Park Inn, je jedna z největších hotelových skupin na světě. Do stejné skupiny patří Radisson, Radisson Blu, Country Inn a v neposlední řadě designové hotely Missoni. Značka Park Inn je jedna z nejrychleji se rozvíjejících a tyto hotely naleznete po celém světě. Nejvíce pak v Evropě, Rusku, ale také v Indii, USA a v Africe. Čím je ten ostravský výjimečný?
Ostravský Park Inn je výjimečný právě tím, že na lokálním trhu nabízí služby na úrovni mezinárodního hotelu. Nejsilnější stránkou je náš profesionální, proškolený a velice přátelský personál.

Před časem v rozhovoru pro Deník jste řekla, že při poskytování služeb se držíte dvou sloganů: „Yes I Can“ a „Nejlepší spaní ve městě“. Co tyto pojmy znamenají?
„Yes I Can“ je pozitivní a přátelský přístup k hostům s maximálním nasazením vyhovět jeho požadavkům a přáním. „Nejlepší spaní ve městě“ zajišťujeme díky vysoké kvalitě matrací, velikosti pokojů a samozřejmě maximální čistotou.

Máte v nabídce nějaké zvláštní apartmá, zvláštní služby?
U nás v hotelu naleznete deset prostorných apartmánů a všem hostům je exkluzivně k dispozici fitness a wellnes, na objednávku také výběr z relaxačních a indonéských masáží.

Přichystali jste za dobu svého působení pro klienty nejrůznější víkendové balíčky, pořádáte nedělní Brunch s dětským koutkem… Co připravujete v současné době?
Právě v naší restauraci Bamboo probíhá Grand Restaurant Festival, který měl v loňském roce veliký úspěch. Sérii Nedělnich bruchů otevíráme v roce 2012 řeckou kuchyní, a jelikož se blíží Valentýn, připravujeme také Valentýnský balíček. Spoustu dalších novinek najdete na stránkách www.bamboorestaurant.cz.

K dobrému hotelovému pobytu patří i dobrá kuchyně. Na co byste nalákala hosty? Jaké nabízíte speciality?
Určitě by si žádný gurmán neměl nechat ujít degustační menu, které nabízíme v rámci Grand restaurant festivalu. Ochutnat můžete například Mušle svatého Jakuba se zázvorovo-květákkovou pěnou a espumou z červené řepy.

Co si má host představit, když se u vás řekne bohatá snídaně?
Bohatý buffet, na kterém nalezne každý to, co má nejraději. Nesmí chybět výběr z čerstvého ovoce, cereálie, vejce upravená dle přání hosta, výběr sýrů a uzenin, bio produkty a produkty pro speciální diety. Určitě nesmí chybět skvělá káva a široký výběr kvalitních čajů.

Před časem se u vás konaly i kurzy vaření. Uvažujete o nějaké podobné akci?
Kuchařské kurzy pokračují velice úspěšně a přemýšlíme také o barmanských kurzech pro širokou veřejnost.

Do Ostravy vesměs přijíždějí a ubytovávají se zde hosté, kteří tu mají pracovní úkoly. Přesto - jací VIP hosté v hotelu trávili dny a noci?
Celebrit jsme hostili celou řádku. Napříkald Suzi Quatro, skupinu The Scorpions, The Cranberries, z českých hvězd tu spali například Bára Basiková, Jiří Korn, Richard Muller, Richard Krajčo a spousta dalších.

Jako žena-špičková manažerka se asi setkáváte s nejrůznějšími reakcemi při svém rozhodování či jednání. Cítíte to, že jste žena-ředitelka, jako výhodu, nebo je to těžší, prosadit se?
Myslím, že to mají ženy všeobecně těžší. Prosadit se v převážně mužském světě a získat uznání je celkem dřina. Na druhé straně při obchodních jednáních může být ženskost i výhodou, a myslím, že ženy všeobecně mají většinou dobrý instinkt a řeší věci diplomaticky. Snažím se kolegy spíše inspirovat než direktivně řídit.

Jste hotelový typ, trávíte v hotelích dovolenou, nebo naopak volíte ve svém volnu stan, batoh…?
…miluji hory s batohem, jezdím každý rok do jižních Čech na kola s partou kamarádů do ubytovny, v džungli u domorodců jsem spala na zemi, ale vůbec se nebráním luxusnímu hotelu, kde se ráda nechávám rozmazlovat.

Nesnila jste někdy o svém vlastním hotelu, penzionu?
Ano, penzion v horách nabízející maximální komfort, provoz by byl maximálně šetrný k životnímu prostředí, menu z lokálních surovin a bio produktů, wellness a masáže s využitím bylin z okolních strání…

Čím jste chtěla být jako dítě?
Veterinářka.

Jaké povolání jste si naopak nedovedla představit, že byste dělala?
Nedovedla jsem si představit pracovat v administrativě a celý den v kanceláři.

Stalo se vám, že jste v životě něco prošvihla, co už se nedalo vrátit zpátky?
Každý den, který neprožiju v dobré náladě, je prošvihnutý.

Věříte na náhodu, nebo na osud?
Asi spíše na osud!

Co byste ráda udělala, ale neustále to odkládáte na neurčito?
Domluvit si hodiny jízdy na koni.

Existuje něco, bez čeho se ve svém životě neobejdete?
Pocit svobody.

Čemu se věnujete ve volném čase? Jaké jsou vaše koníčky? Sportujete? Hrajete na nějaký hudební nástroj?
Moc volného času nezbývá, pokud nějaký je, snažím se být se svou rodinou a věnovat se maximálně synovi, ráda cestuji, chodím na dlouhé procházky do lesa se psy, na horské kolo, lyžuji, chodím běhat, čtu a učím se španělsky.

Kdybyste si nechala vyložit karty a přirozeně čekala jen na pozitivní věci, co byste chtěla, aby figurovalo na čelných místech věštby?
Jako každá maminka bych ve výkladu chtěla mít na předním místě šťastný život svého dítěte.

Vaříte ráda? Připravujete doma teplé večeře? Jaké jídlo vámi připravené má u vás doma úspěch?
Doma vaříme s partnerem rádi oba. Když stihnu přijít domů dříve, než uvaří on, tak vařím já, teplou večeři máme každý den a je pro nás důležité se večer sejít u stolu. Největší úspěch u nás doma mají těstoviny, ale po absolvování našich kuchařských kurzů se pouštím i do složitějších menu.

Co a koho byste si vzala na pustý ostrov?
Abych přežila, tak nějakého domorodce, který se v divočině vyzná, a pro jistotu vysílačku na přivolání pomoci, kdyby se náhodou nevyznal dostatečně.

Je nějaké heslo, rčení, moudro, kterým se celý život řídíte?
Žít a nechat žít!

Co vás v poslední době trápí?
Trápí mě hloupost a bezohlednost lidí.

Oblíbené:

… barva:
bílá

… knížka: Alchymista od Paula Coelha

… místo: Beskydy

… město: Řím

… film: Vzpomínky na Afriku

… televizní pořad: Taxík

… hudba: U2

… roční období: zima

… jídlo: špagety

… zvíře: pes

… auto: hlavně velké, aby všude vyjelo a všechno se tam vešlo

… květina: tulipán

… webová stránka: www.rezidor.com
CHARAKTERISTIKA PODLE ABECEDY

G – GARDEROBA. Jaký druh oblečení bychom našli ve vaší skříni? Jaké barvy?
Kostýmky v barvách šedá a černá, bílé košile, společenské šaty, modré džíny a bílá trička.

A – ASIE, nebo AMERIKA? Kam byste cestovala raději?
Asie

B – BALON. Netoužíte proletět se balonem? Kam by to bylo?
Vůbec ne, létat se bojím.

R – RADOST. Co vám zaručeně udělá radost?
Květiny.

I – INVENTURA. Na kterém „poli“ vašeho života byste potřebovala udělat inventuru?
Snad na žádném.

E – EMANCIPACE.
Jste emancipovaná?
Asi ano.

L – LÁKADLO. Co je pro vás největší lákadlo?
Kynuté buchty.

A – ANEKDOTA. Umíte vyprávět vtipy? Pamatujete si je? Nepamatuji a vyprávět je neumím.


D – DOMOV. Co se vám okamžitě vybaví, když se řekne domov? Moje rodina.

Í – INTERPRET. Koho byste do této kategorie s dovětkem „oblíbený“ zařadila?
Jarek Nohavica.

T – TAH. Jaký byl váš nejlepší tah v partii života?
Stát se maminkou.

Ě – EMOCE. Jste emotivní?
Určitě ano.

T – TALENT. Na co vyloženě nemáte talent?
Nemám talent na zpěv, to je vážně hrůza.

O – OBLAKA. Nad čím přemýšlíte, když si prohlížíte oblaka?
Že je na světě krásně!

V – VÍNO, nebo PIVO. Co raději?
Víno.

Á – ANDĚL. Má s vámi váš anděl strážný hodně práce?
Myslím, že práce se mnou má hodně, ale zatím to zvládá výborně!

VIZITKA

GABRIELA DÍTĚTOVÁ

Narodila se v Praze ve znamení Vodnáře v roce 1972. Vystudovala Střední zdravotní odborná škola v Praze na Alšově nábřeží, obor laborant. Začínala svou praxi v Intercontinental hotelu v Praze ve vedení fitnesscentra a později jako obchodní zástupkyně. Po čtyřech letech v obchodním týmu Hotelu Radisson SAS Alcron Praha a po absolvování Rezidor Management school nastoupila jako obchodní ředitelka v Sofii. Po dlouholeté mezinárodní praxi v hotelové síti Rezidor Hotel Group v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku se před třemi lety vrátila zpět do České republiky. V současné době je generální ředitelkou hotelu Park Inn v Ostravě. Hovoří anglicky, bulharsky a rusky. S životním partnerem žije v Ostravě, má jednoho syna, Jakuba, kterému bude osm let, a dva labradory.