Konsolidovaný ukazatel EBITDA se zvýšil zhruba o třetinu, z 314 na 410 milionů korun. „Rostli jsme díky našemu hlavnímu byznysu, čili produkci ocelových lahví. Daří se nám v aplikacích lahví a jejich svazků i v nových projektech, což je třeba zcela unikátní nedestruktivní testování lahví,“ uvedl generální ředitel Cylinders Holding Jan Světlík.

Sportovní areál. Ilustrační fotografie.
Na modernizaci sportovních areálů půjde dalších sto milionů

Zprovoznění nové továrny Cylinders Bel v Bělorusku ani vstup do francouzské společnosti Roth Mions se na výsledcích loňského roku příliš neprojevily. Oba kroky se uskutečnily až v závěru roku a Cylinders Holding z nich bude těžit až letos.

„Akvizice nám přidaly na počtu zaměstnanců. Z asi 990 lidí jsme se rozrostli na zhruba 1070 zaměstnanců. To je ale počet dočasný, automatizací a robotizací se během letoška dostaneme zase zpět na původní úroveň,“ vysvětlil Světlík.

Instalace kamer motoristy zmátla. Většina si myslela, že jde o rychlostní radar.
Ne rychlost! Nové kamery v Rudné ulici v Ostravě bude zajímat jízda na červenou

V roce 2020 Cylinders Holding očekává další růst. Podpořit ho mají investice do nového užití ocelových lahví a nádob. Investovat bude skupina i do strojů a zařízení, které sníží náklady výroby. Hlavním cílem je růst provozního zisku a pokračování růstového trendu rentability tržeb.

Zákazníci začínají chodit na svá oblíbená menu a za známým personálem.
OBRAZEM: Jde se na oběd. Restaurace v Ostravě vyhlížejí hosty na oblíbená menu!