Prvním vítězem soutěže Safety Culture Award 2012 se stala společnost Kimberly-Clark, s. r. o., z Jaroměře. Společnost vyrábějící pleny pro zákazníky od těch úplně nejmenších až po seniory.

Firma zaměstnává 469 zaměstnanců. „Určitě je přínosem, že jsme se mohli podívat, jak k otázkám bezpečnosti přistupují kolegové v dalších firmách. Mohli jsme se seznámit i s jejich zkušenostmi či využít některé jejich dobré nápady," uvedl ředitel závodu Tony McNally.

Organizátorem soutěže je Česká technologická platforma bezpečnosti průmyslu, jejímž posláním je posilovat a rozvíjet bezpečnost průmyslu v ČR. Záštitu nad soutěží převzaly ministerstvo práce a sociálních věcí a Moravskoslezský kraj.

„Jsme rádi, že se první ročník soutěže povedl a že zájem ze strany firem byl tak velký. Doufáme, že příští ročník bude rovněž úspěšný," uvedl za organizátory soutěže Robert Chlebiš. Soutěže se zúčastnilo čtyřiapadesát firem z celé republiky, čtrnáct z nich bylo z Moravskoslezského kraje. Do druhého kola soutěže se probojovaly například i ArcelorMittal Frýdek-Místek či Ostravské vodárny a kanalizace.