Speciály ze spilky, jak se bude novinka jmenovat, se tak po prémiovém ležáku Ostravar premium a světlém výčepním pivu Ostravar Originál stanou třetí plnohodnotnou kmenovou značkou ostravského pivovaru.

Název řady je odvozen od skutečnosti, že Ostravar, jako jeden z posledních velkých pivovarů, používá při přípravě piva otevřené kádě spilky.

„Speciály ze spilky budou vařeny podle speciálních receptur, ať už zcela nových, nebo v minulosti úspěšných. Na čepu budou speciály pouze omezenou dobu," upozorňuje pivaře manažerka značky Zuzana Cieciotková s tím, že speciály budou stáčeny výhradně do sudů a hospodští s pivem obdrží také speciální pivní džbánky o objemu 0,4 litru, takzvané bucláčky.

Novou řadu ostravských speciálů na trh uvede černé pivo Černá Barbora, které bude na čepu minimálně do konce prázdnin.

„Pivo, které dostalo jméno po patronce ostravských havířů, vyniká přirozenou hořkostí. Vaří se ze čtyř sladů a na rozdíl od mnoha jiných černých piv není uměle přislazováno," doplnil vrchní sládek Ostravaru Roman Richter. Speciály ze spilky jsou po vstupu pivovaru do názvu vítkovické multifunkční haly, novém konceptu hospod s názvem Ostravarna a prodloužení Slavností pivovaru již čtvrtou novinkou Ostravaru v letošním roce.