Vítězem se stala společnost Microsoft, za ní se umístila IBM Česká republika, Google ČR, na čtvrtém místě se umístilo Tieto Czech a pátá byla společnost Red Hat Czech.

Průzkumu se zúčastnilo více než deset tisíc studentů bakalářského, magisterského i doktorandského studia z celé České republiky, kteří hlasovali prostřednictvím on-line dotazníku.

„Velmi si vážíme ocenění i toho, že si nás studenti zvolili mezi pětici nejžádanějších IT zaměstnavatelů už druhým rokem," uvedl Luboš Tejkl, personální ředitel společnosti Tieto Czech.

Firma se podle něj v žebříčku umístila i proto, že odpovídá prioritám dnešních mladých lidí. Při výběru nejatraktivnějšího zaměstnavatele byla totiž pro studenty klíčová především pracovní náplň, možnost růstu a firemní kultura.

Většina z nich by navíc podle výsledků průzkumu chtěla strávit část budoucí kariéry v zahraničí. Ukázalo se také, že více než 60 procent dotázaných by bylo ochotno se za zajímavou pracovní nabídkou přestěhovat do jiného českého města.

Kultura založená na důvěře a otevřenosti

„Vyjmenované atributy vysněné práce mladých u nás v Tieto Czech splňujeme. Máme řadu pozic od technických specialistů až po manažery, kteří vedou globální týmy. Naše severská kultura, kterou jsme přejali od finské mateřské společnosti, je založena na důvěře a otevřenosti. Zaměstnancům přinášíme spoustu benefitů, aby se v práci cítili co nejlépe třeba možnost pracovat z domova. Samozřejmostí jsou i krátkodobé nebo dlouhodobé pobyty v jiných pobočkách Tieta nebo přímo u našich zákazníků všude možně ve světě," dodává Luboš Tejkl, který se do Ostravy přestěhoval z Prahy právě kvůli práci ve společnosti Tieto.

Tieto Czech také investuje do vzdělávání svých zaměstnanců a pořádá desítky školení zaměřených na zvyšování technických znalostí i takzvaných měkkých dovedností, jako je kupříkladu komunikace.