„Předseda společnosti Hyundai Čong Mong-ku navštívil mou restauraci v Praze a po večeři mě poprosil, zda bych nechtěl přijet do Nošovic a provozovat jídelnu tam. A já jsem na tuto nabídku nakonec kývl,“ přiblížil svůj přesun z hlavního města na sever Moravy Pang In-Gahp, majitel kantýny nacházející se prozatím v unimo buňkách uprostřed rušného staveniště.

V jídelně se vaří korejské jídlo, na své si však zde mohou přijít také vyznavači české kuchyně. Pokrmy jako třeba vepřo, knedlo, zelo se však do areálu musejí dovážet. Zatímco cena českého obědu je tak 78 korun, korejský oběd uvařený přímo na místě přijde dělníky na 140 korun. Odnést ke stolu si jej strávníci mohou na speciálních táccích, kde je na každou část pokrmu speciální místo. Jíst se dá jak příborem, tak nerezovými hůlkami.

„Cena našich jídel je trochu vyšší, protože korejské ingredience musíme dovážet, a to nás vyjde draho. S rostoucím počtem strávníků se ale cena bude snižovat. Nyní u nás pravidelně obědvá asi osmdesát lidí, na večeře jich chodí asi polovina tohoto počtu a snídat chodí do kantýny kolem patnácti pracovníků,“ uvedl ještě Pang In-Gahp.