Požár rekreační chaty byl ohlášen na Operační a informační středisko HZS Moravskoslezského kraje v 14:30 hodin v pátek 13. dubna 2018. Postupně bylo na místo požáru v chatové osadě vysláno 10 hasičských jednotek a celkem 11 hasičských vozů.

Jezevčice Sára zachráněná hasiči.Zdroj: Hasiči MSK"Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že požárem byly zasaženy celkem tři rekreační chatky. Dvě chatky byly v době příjezdu již kompletně zasaženy požárem, třetí chatka hořela v podkrovním prostoru. Díky zásahu hasičů se podařilo požár uhasit a zabránit tak jeho šíření na další chatky v okolí. I když byl samotný požár likvidován v 18:00 hodin večer, celou noc z pátku na sobotu na místě požáru zůstala na požárním dohledu místní jednotka dobrovolných hasičů z Hlučína – Bobrovníků. Na likvidaci požáru se kromě tří jednotek HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Hlučín, Ostrava – Přívoz a Opava podílelo sedm jednotek dobrovolných hasičů. Při požáru došlo k popálení jednoho seniora," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

Vyšetřovatel stanovil výši škody na 1,6 milionu korun. Příčina je stále v šetření, nicméně požár se z původně hořící chaty rozšířil na další dvě vlivem silného větru.

Cvičení aktivních záloh Hradba 2018 na letišti Leoše Janáčka (Mošnov), 13. dubna 2018 v Ostravě.
Cvičení Hradba 2018 ukázalo: stále roste počet aktivních záloh v armádě