Na místo se vypravily všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS), včetně čtyř jednotek hasičů, a to z Opavy a tři jednotky dobrovolných hasičů z Hrabyně, Velké Polomi a Mokrých Lazců.

Ilustrační foto.
Po zmařené krádeži si na prodejce přinesl dřevěnou desku

„Hasiči dostali oheň pod kontrolu za dvacet minut, několik desítek minut jim pak zabralo dohašování s vynášením zařízení bytu před dům,“ popisoval mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela. Požár si vyžádal jeden lidský život, zahynul při něm jednaosmdesátiletý muž. „Byla u něj nařízena soudní pitva. Jeho dvaasedmdesátiletá manželka se nadýchala zplodin hoření a byla přivolaným sanitním vozidlem převezena k lékařskému vyšetření a ošetření do opavské Slezské nemocnice,“ upřesnil opavský policejní mluvčí René Černohorský s tím, že příčina vzniku požáru je dosud v šetření policistů, kriminalistů a hasičů.

V době zásahu IZS byla v místě částečně odkláněna doprava. „Předběžná škoda je odhadována na sto tisíc korun,“ doplnil Petr Kůdela.

Příběh nemocného Janka všechny dojal. Jedinou šancí na záchranu jeho života transpalntace kostní dřeně. Čím víc lidí je v registru, tím je větší šance přežít.
Příběh nemocného Janka všechny dojal, shání nové dárce dřeně i v Krnově a Opavě
Dominik Smékal v dresu Petřkovic.
Opava testuje Dominika Smékala