"Záchranáři ošetřovali jednačtyřicetiletou ženu, která při požáru utrpěla rozsáhlé poranění. Zasahující lékař zjistil popáleniny na devadesáti procentech tělního povrchu. Postižená byla uvedena do umělého spánku a transportována do popáleninového centra FN Ostrava. Její stav byl v době předání kritický," uvedl k zásahu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Při požáru došlo k úmrtí další osoby, kterou však záchranáři neošetřovali a nemají k ní žádné informace.

"Operační středisko bylo o požáru informováno dvě minuty po dvaadvacáté hodině. Na místo byly ihned vyslány dvě hasičské jednotky ze stanic v Porubě a Zábřehu s cisternami i výškovou technikou," dodal mluvčí hasičů Jakub Kozák.

V době příjezdu první jednotky k události se v požárem zasaženém bytě nacházeli dva lidé.

"Hasiči vnikli dovnitř se zavodněným vodním proudem a po krátkém průzkumu uvnitř našli jednu usmrcenou a jednu těžce zraněnou osobu - tu z bytu zachránili a předali ji do péče přivolané záchranné služby," popsal Kozák s tím, že požár byl zlikvidován krátce před třiadvacátou hodinou. Jeho příčiny šetří vyšetřovatelé z řad hasičů a policie, majetková škoda byla vyčíslena na 150 tisíc korun.

Ilustrační foto
Muž spadl ze střechy, těžce se zranil
Knihu Černá kronika aneb ze soudních síní vydalo v loňském roce Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje.
Další falešný vnuk obral devadesátiletou ženu z Ostravy o více než sto tisíc