Zástupci radnice prostřednictvím veřejného rozhlasu vyzvali obyvatele, aby nevětrali. Zasedal také krizový štáb. Na místě zasahují hasičské jednotky z celého Zlínského kraje, kterým pomáhají hasiči z Olomouckého a Moravskoslezského kraje

. „Z Frenštátu pod Radhoštěm vyjelo vozidlo Škoda Yeti s pracovníky Chemické laboratoře Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. V ulicích Zlína naši chemici od rána měří přítomnost nebezpečných látek v ovzduší, a to především v okolí školských budov, zdravotnických zařízení, domovů pro seniory a obdobných objektů pro veřejnost," uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že do Zlína vyrazila i další technika.

„Ze stanice v Ostravě-Zábřehu vyjel do Zlína kontejnerový automobil Mercedes Benz Actros, který veze v kontejneru velkokapacitní čerpadlo Somati a zásobu velkokapacitních hadic. Tato technika pomůže zasahujícím hasičům s dodávkou vody na požářiště. Hasiči s technikou zůstanou na místě podle potřeb a pokynů velitele zásahu," doplnil Kůdela.

Kromě hasičské techniky pomáhá ve Zlíně i měřící imisní vůz města Ostravy. „Měřicí vůz se svým vybavením je schopen pomoci identifikovat znečištění ovzduší po této havárii," sdělila Deníku mluvčí ostravské radnice Andrea Vojkovská.

Zdroj: Youtube