K výbuchu bytu a následnému požáru vyjížděli ve středu odpoledne ostravští hasiči. Stalo se tak v domě v Ostravě-Hulvákách.

Podle nepotvrzených informací mohla exploze souviset s výrobou drog. Policie tuto domněnku nepotvrdila ani nevyvrátila. „Případ vyšetřujeme,“ uvedla Zlatuše Viačková z moravskoslezské policie.

„Z domu jsme zachránili devět dospělých osob a dítě. Jeden z dospělých byl převezen do nemocnice. Pro zachráněné jsme přistavili evakuační autobus. Po ukončení byli lidé vpuštěni zpět do domu,“ řekl Deníku Lukáš Popp z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Petr Vašek.
Gólman Vašek už není hráčem Baníku

Výbuch nastal v obecním domě, na místo vyrazili i zástupci městské obvodu Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky.

„Děkujeme všem bezpečnostním složkám za rychlý a profesionální zásah,“ řekl místostarosta obvodu Patrik Hujdus, který byl na místě také přítomen. Mariánskohorská radnice podle něj měla pro obyvatele domu zajištěno náhradní ubytování, nebylo ale nutné ho využít. Nájemníci se po odvětrání kouře mohli do svých bytů vrátit. Byt, ve kterém k události došlo, je ale zničený.

Škoda je 200 tisíc, přesnou příčinu požáru zjišťují policisté ve spolupráci s hasiči

Ředitelka ostravského městského archivu Blažena Przybylová na archivním snímku z roku 2015, kdy objevili stavebníci v jižní věži Katedrály Božského Spasitele v Ostravě archivní listiny datované do roku 1888.
Obětí střetu s trolejbusem je ředitelka městského archivu Blažena Przybylová