V Česku jste se stala jednou z prvních osobností, která má vlastní digitální NFT kartu. Jaká byla vaše první reakce, když jste nabídku dostala?
Myslela jsem, že je to legrace, ale protože jsem sběratel – sbírala jsem už céčka, obrázky ze žvýkaček Bajo, kterých jsem měla strašně moc, knížky Stopy hrůzy (smích), a po revoluci pak přišly sešity, do kterých se lepily samolepky z balíčků, v tom jsem také jela, přišlo mi to fajn. Moc ráda na to vzpomínám a jsem ráda, že jsem se stala součástí tohoto projektu a můžu u nás s ostatními začínat. V Americe už NFT karty frčí normálně, v České republice teprve začínají, jsem tedy u zrodu, a to mě baví.

V čem je vůbec NFT kartička dobrá?
Je virtuální, v limitované edici a poskytuje různé bonusy. Ti, kteří si pořídí moji kartičku, se mohou přijít podívat třeba na divadelní představení nebo do zákulisí natáčení videoklipu.

Českého slavíka v kategorii zpěvaček získala Lucie Bílá. Vpravo její partner Radek Filipi
Zlatá slavice Lucie Bílá: Nikdy bych si nedovolila nepoděkovat fanouškům

Vaši kluci jsou sběratelé po vás?
Ano, také sbírají, nejvíc asi pokémony.

Po dvanácti letech jste se teď vrátila zpět do divadla. Měla jste trému?
Mám za sebou premiéru hry Štěstí v Divadle Palace, kde hrajeme s Hynkem Čermákem. Moc jsem se na to těšila. Měli jsme ještě předpremiéru v Děčínském divadle, což bylo krásný, lidi byli bezvadný, takže tréma rychle opadla. Teď už se těším, jak to budeme hrát dál. Je to o mužsko-ženském principu, komedie o vztazích, a myslím si, že se v tom spousta lidí najde.

Všude se píše, že i vy jste teď šťastná po boku MMA zápasníka Zdeňka Polívky…
Někde jsem řekla, že jsem šťastná, protože hraju ve hře Štěstí a už z toho byl nový vztah. (smích)

Petra Janů
Petra Janů slaví sedmdesátiny: Nikdy jsem nelitovala, že jsem se nestala matkou

Váš partner vás doprovodil na divadelní premiéru i předávání Slavíků. Nemrzí vás, že to letos nedopadlo?
Tím, že jsem byla zavřená dva měsíce v podpalubí divadla, tak jsem malinko ztratila přehled, co se děje kolem. Na Slavíky jsem se těšila, ale ocenění jsem neočekávala.

Žila jste dlouhou dobu v Kanadě. Neláká vás se tam vrátit?
Cestuju ráda a jsem i ráda v zahraničí, ale teď tady kluci chodí do školy, takže budeme tady. Navíc ještě zkouším Vánoční zázrak, takže nebudu mít letos už ani dovolenou.