VYBRAT REGION
Zavřít mapu
TÉMA

Seriál Deníku: Jak se žije...

Vítkovice dýchají industriálem i starými časy, tvrdí živnostník

/FOTOGALERIE/ Mírové náměstí žije podle ranní šichty. Továrny, firmy, kanceláře, nemocnice. Ty, a většinou ranní šichty v nich, v podstatě určují, jak je živo na Mírovém náměstí a v blízkém okolí. Provozovny otevírají časně ráno a zavírají o něco dříve, než v dalších částech města. A podle toho to vypadá i v ulicích. Okolo páté k večeru pustěji, nežli v samém centru Ostravy o víkendech…  

Mariánské náměstí, centrum někdejší Čertovy Lhotky, čeká velká proměna

/SERIÁL DENÍKU, FOTOGALERIE/ Mariánské náměstí v centru ostravského obvodu Mariánské Hory a Hulváky má v sobě stále něco z doby, kdy se nazývalo Marxovo, a navíc neplní základní funkci – místa pro shromažďování obyvatel a konání trhů.   

Quo vadis, slavná Stodolní? Podívejte se, které podniky již patří mezi stálice

/FOTOGALERIE/ Prázdné parkety, málo tanečních klubů, předražené bary, invaze teeenagerů, násilí, bitky, prostitutky, celkový úpadek. Tak vnímají dnešní Stodolní lidé, které zde v pátek večer potkáváme.

Centrum v Ostravě-Zábřehu se má oživit do roku 2022

/FOTOGALERIE/ Starosta největšího a nejlidnatějšího ostravského obvodu Martin Bednář chystá na květen nebo červen veřejné setkání, na němž představí Urbanistickou studii Výškovické ulice. Tedy návrhu na proměnu prostoru mezi ulicemi Čujkovova a Svornosti, v jejímž středu je komplex Kotva. Proběhnout by měla nejpozději do roku 2022.

Hrabůvka – nové centrum Jihu? Dokáže chytit za srdce, tvrdí pamětník

/FOTOGALERIE/ Hlubiňák, Železňák (Družba), Venuše, Špalíček, Budoucnost, Savarin (Stalingrad). To jsou centra dění v části Ostravy-Jihu, která má v erbu rybu coby odkaz na staré rybníky, z nichž se kvůli výstavbě sídliště ale žádný nezachoval. Jak nyní žije tato městská část?  

Hlavní třída v Ostravě-Porubě jde s dobou. Nové podniky přibývají

/FOTOGALERIE/ Majitelé nových podniků shodně tvrdí, že vidí v „Lenince“ velký potenciál, aby se dál rozvíjela. Kam tedy kráčí Hlavní třída? Na to jsme se podívali v tématu týdne nového Ostravského týdeníku…

Výcvikář, chovatel a psí hoteliér Martin Uřičař se psům věnuje třicet let

/SERIÁL DENÍKU, ROZHOVOR/ Narodil se v Ostravě 19. července 1976 ve znamení Raka. Majitel psího hotelu, psí školy a chovatelské stanice, výcvikář Fron Fighter je také figurantem 1.třídy, několikanásobným účastníkem mistrovstvích světa VUSW a FMBB v IPO, agility a mondioringu. Svůj život si bez psů nedokáže představit.

Ostravské Fitness Attack Studio: ráj pro ženy

/FOTOGALERIE, SERIÁL DENÍKU/ „Sázíme na osobní přístup a dbáme na to, aby se u nás každý cítil příjemně,“ říká Helena Garaiová.

Zdravotnický záchranář: Někteří lidé si z nás dělají nejlevnější taxi

/SERIÁL DENÍKU, FOTOGALERIE/ „Někteří lidé si z nás dělají nejlevnější taxi," říká v rozhovoru pro Deník zdravotnický záchranář a bývalý zdravotní bratr Petr Bechný.

Učitelka češtiny: V Anglii si občas připadám jako terapeutka

/SERIÁL DENÍKU/ Majitelka jazykové školy Michaela Sanytrová Deníku řekla: Česky se člověk v Londýně učí kvůli partnerovi, ale taky i dětem nebo práci.

Kadeřnice Lenka Henčlová: Umět dobře stříhat a rozumět chemii, to je základ

/SERIÁL DENÍKU, FOTOGALERIE/ Panenky nikdy nečesala. Dva starší bratři jí to jednoduše neumožnili. S nimi si totiž musela hrát na vojáky… A tak rozhodnutí, co bude v životě dělat, čím se bude živit, zůstalo na rodinné radě.

Být úslužná, trpělivá, usměvavá a ... splachovací, říká o své práci recepční Eva

/SERIÁL DENÍKU - ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Příjemné vystupování, zdvořilost, úslužnost, úsměv… To jsou jen některé z vlastností, které by měla mít hotelová recepční. Sympatická Eva Peschlová z hotelu Mercure dostala do vínku i spoustu dalších kladných vlastností, které při své práci využívá mimoděk.

Dobré jídlo ve škole ve Vratimově vaří podomácku

/SERIÁL DENÍKU - ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ „Jako dítě jsem zažil parádní i propadákové stravování. A to platí o tom školním i dnes,“ říká kuchař, který vaří v jídelně ZŠ a MŠ Vratimov, Michal Cichý.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT