K události došlo kolem půl šesté na důlním pracovišti v hloubce 800 metrů. Na místo okamžitě vyrazili záchranáři, kteří sídlí na šachtě a současně vyjely posádky z ostravské základny. Oběma zraněným byla poskytnuta první pomoc.

Podle dostupných informací došlo k prudkému uvolnění napětí v hornině, a to přímo v místě, kde horníci pracovali. Otřes tentokrát zřejmě nebyl příliš silný, nebyl proto citelný na povrchu a šířil se pouze v hlubině. Následky se projevily jen v místě ražby. Havíři byli zraněni přímo uvolněnou horninou nebo tlakovou vlnou. Po ošetření přímo v dole byli převezeni k preventivnímu vyšetření do nemocnice. Přesné okolnosti události se ještě vyšetřují.

„V pátek ráno v 5:38 hod. došlo asi 800 metrů pod zemí závodu ČSM-Jih ke geomechanickému jevu. Lehce zraněni byli dva horníci v čelbě, kteří byli přímo na místě ošetřeni lékařským výjezdem členů Hlavní báňské záchranné stanice. Při každé podobné události jsou zaměstnanci vždy z preventivních důvodů převezeni k vyšetření do nemocnice, abychom vyloučili jakékoliv možné další zdravotní komplikace. Při události nedošlo k žádným materiálním škodám na důlním díle, ani zařízení pracoviště a otřes neměl ani žádný dopad na provoz dolu," informoval Deník mluvčí společnosti OKD Marek Síbrt s tím, že se jednalo o zaměstnance dodavatelské firmy.