Organizátoři oznámili, že tři tisíce závodníků, kteří se akreditovali ve Frenštátě pod Radhoštěm, přepraví na místo startu do Třince speciálně vypravený a extrémně dlouhý vlak, který bude mít 16 vagonů a dvě lokomotivy. Vlak má mít téměř půl kilometru.

Z nádraží ve Frenštátě pod Radhoštěm vyjedou krátce po devatenácté hodině dvě vlakové soupravy. Každá souprava bude mít 8 vagonů, ve Frýdku-Místku se jejich trasy na malou chvíli rozpojí : jedna souprava bude pokračovat na Český Těšín a druhá na Ostravu. Obě se pak spojí v Českém Těšíně, odkud budou pokračovat jako jeden dlouhý vlak až do Třince. Příjezd se předpokládá ve 21.10 hodin.

Z třineckého vlakového nádraží se masa tří tisíc závodníků za doprovodu téměř stovky pořadatelů vydá na náměstí Svobody v centru města.

Na náměstí by měli být všichni účastníci závodu do dvaadvaceti hodin, kdy jim lídr závodu Libor Uher rozdá několik organizačních a také užitečných rad. Závodníky přijdou pozdravit zástupci hutnického města a na cestu jim dá požehnání římskokatolický farář Adrian Wykręt. Poté si všichni, jak už je zvykem, zazpívají státní hymnu a za světel ohňostroje bude závod odstartován.

„Start z třineckého náměstí Svobody je plánován na 22.30 hodin. Atmosféru, která bude plná adrenalinu a očekávání, podpoří také slavný a známý automobilový jezdec Karel Loprais, který nasedne do své nepřehlédnutelné dakarské Tatry a závodníky vyvede z města na závodní trasu," řekl Libor Uher, jenž míní, že atmosféra startu Beskydské sedmičky pohltí každého. Cíl je na náměstí ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde je první závodník očekáván v sobotu dopoledne. Vítání účastníků ale poběží až do nedělního rána.

Trasa extrémního závodu měří 95 kilometrů. „Předpokládáme, že dvě třetiny startovního pole dojdou pěšky nebo indiánským během," říká Libor Uher. Slavnostní vyhlášení výsledků a dekorování vítězů se uskuteční v neděli od 10.30 hodin a potrvá dvě hodiny. Na frenštátském náměstí ale bude živo už od rána, kdy je na programu shrnutí různých zajímavostí z průběhu celého závodu. O půl desáté dopoledne pak začne koncert kapely Buty s překvapením. Účast na dekorování vítězů přislíbili sportovní legendy Karel Loprais, Jiří Parma či František Jež.