V sobotu se mohou zájemci vypravit na úklidovou akci s názvem Pojďme společně uklidit Kunčice, neboli Také jste si všimli, jak se nám po zimě nakupily v přírodě odpadky?

Akce odstartuje v 9 hodin na jednotlivých stanovištích. Úklidové čety si mohou vybrat ze tří stanovišť – Maralák, parkoviště u tělocvičny TJ Sokol u fotbalového hřiště nebo u nádraží ČD. Všichni zúčastnění obdrží pytle na odpad a za odměnu malou drobnost a něco na zub.

O aukci zapomenutých věcí je v Bohumíně vždycky velký zájem. Foto: Lucie Balcarová
Kolo za 10, spacák za stovku... Zapomenuté věci šly v bohumínské aukci na dračku

„Dobrovolníkům doporučujeme si vzít s sebou rukavice, dobrou náladu a chuť udělat pro naše Kunčice něco dobrého, akce je ideální pro rodiče s dětmi, ale přidat se může opravdu úplně každý,“ doplnila Michaela Šebelová, starostka obce. Pytel naplněný odpadky půjde odložit na určeném místě na trase, o odvoz odpadků bude postaráno.

„Pomáhající pak mohou pokračovat v procházce s hezkým pocitem, že pro naši přírodu něco pozitivního udělali,“ zakončila starostka s tím, že každý plný pytel se počítá.

Maraton pro všechny generace

V neděli se v Kunčicích pod Ondřejníkem dočkají zážitků také sportovní nadšenci. V areálu zdejší školy se od 15 hodin poběží Oskar maraton, štafetový maraton všech generací spojený s opékáním špekáčků. Úkolem maratonských běžců bude 176 krát oběhnout tartanový ovál a plnit společný cíl.

Ilustrační foto
Razie ve Zlatých Horách: Policisté našli cca 40 psů ve zbídačelém stavu