Oceláři si havířovský trávník vyzkoušeli už v úterý, kdy sehráli zápas s domácími fotbalisty v rámci turnaje MOL Cup. V pátek bude protivníkem FC Baník.

Pro oba týmy je to poslední generálka před zahájením nové sezony. Pro Baník před ostrým startem 1. Ligy, Třinec vstupuje do nového ročníku Národní fotbalové ligy.

Z pohárového utkání Havířov (v modrém) - Třinec.
Třinec skalpoval Indiány

S utkáním souvisí i očekávaný příjezd fanoušků obou klubů, zejména ostravských.

„Máme tady doslova manévry. Původně se to mělo hrát v Třinci, ale kvůli nějakým provozním komplikacím hledali jiný stadion a oslovili nás. Takové utkání, byť jde o přípravný zápas, však musí splňovat určitá kritéria, která jsou přísnější, než na jaká jsme u nás zvyklí a zařízeni. Absolvovali jsme nějaké schůzky ohledně organizace. Jde o zajištění bezpečnosti a tedy součinnosti pořadatele, bezpečnostní služby i policie. Instalujeme oplocení, aby byly zajištěny vstupy na stadion a odděleny sektory fanoušků,“ vysvětloval předseda MFK Havířov Bronislav Šimša.

Utkání začíná v 18 hodin. Vstupné bylo stanoveno na 50 korun. 

Pořadatelé odhadují účast zhruba dvou tisíc fanoušků. Část z nich jistě přijede auty, což by mohlo působit problémy při parkování. V okolí stadionu totiž není dostatečně velké parkoviště. Ke stání vozidel proto bude využita silnice k Impulsu a podle potřeby zřejmě také Dělnická ulice.

Policisté budou zajišťovat doprovod fanoušků, kteří přijedou vlakem. Nejblíže to mají ze zastávky v Suché. „Bezpečnostní situaci bude mít na starost Policie ČR. Naši strážníci budou v akci také, kdy budou dohlížet na veřejný pořádek v okolí stadionu,“ řekl zástupce ředitele MP Havířov Daneš Skulina.

Vlakové nádraží v Havířově.
Vlakové nádraží se vrací na prvopočátek