„Provedli jsme také defektoskopii lana, tedy jeho důkladnou prohlídku, která by odhalila jeho nedostatky, promazali jsme kladkové baterie a čepy," říká Jarek Vrzgula s tím, že revizí postupně prošly i všechny vleky lyžařského střediska.

Ski areál Bílá využívá jeden z nejlepších zasněžovacích systémů v České republice, který je schopen během pěti mrazivých dnů zasněžit sjezdovky tak, aby byly připraveny k provozu. „V současné době se zkoušejí rozvody vody pro zasněžování a vpouštění tlaku do systému. Ke zvýšení výkonu umělého zasněžování určitě přispěje i nové podávací čerpadlo a rekonstrukce čerpací stanice," doplňuje vedoucí areálu.

S podzimními prázdninami skončil provoz letního dětského parku, který se nyní upravuje na zimní lyžařský park. Na Moravě patří mezi nejmodernější a nejvybavenější dětské lyžařské parky vůbec.

„Pro děti jsou tam připraveny zábavné prvky, jako třeba trampolína, průlezky, dětský domeček, kolotoč, pohádkové a zvířecí postavičky nebo podjezdy. Svým umístěním poskytuje bezpečné a atraktivní místo nejen pro výuku dětí, ale i dospělých lyžařů a snowboardistů," říká mediální zástupkyně Bílé v Beskydech Broňa Ondračková. Dodává, že novinkou pro nadcházející zimní sezonu bude nový pojízdný pás v délce 24 metrů.

Dobrou zprávou pro všechny je, že oprava povrchu příjezdové komunikace na Bílou, která navazuje na Místeckou ulici a vede kolem vodní nádrže Šance, je dokončena. Cestování do Bílé v Beskydech by se tak mělo urychlit.