Když společnost Nexen Tire využívala malou korejskou firmičku coby mezisklad pro dodávku pneumatik do nanejvýš pár stovek metrů vzdálené automobilky Hyundai, netušila podle svých slov, že skladování probíhá v nevhodném prostředí.

Přesně to totiž ukázaly výstupy kontroly stavebního úřadu ze sousední Dobré. „Postupovali jsme v souladu se stavebním zákonem a věc prošetřili. Opravdu tam docházelo k nepovolenému skladování pneumatik. Na základě výzvy ke sjednání nápravy firma pneumatiky vyvezla,“ potvrdila Deníku vedoucí stavebního úřadu v Dobré Jaroslava Frischtoková.

V části objektu, kterou si od společnosti CTPark pronajímá firma HTNS Czech, má docházet k nepovolenému skladování pneumatik. Vstup do areálu je hlídán. Jaro 2021.
Skladování pneumatik načerno? Situací v Nošovicích se již zabývají úřady

Stavební úřad následně halu zkontroloval a potvrdil, že je prázdná.Další sankce ze strany úřadů firmě HTNS Czech, která má korejské vedení, jež situaci odmítá mediálně komentovat, nehrozí. „Postup je takový, že vždy je nejprve podána výzva, kterou účastník řízení v tomto případě uposlechl a sklad vyklidil,“ shrnula Jaroslava Frischtoková.

Konec nájmu, prostředníkem nadáleVýrobce pneumatik Nexen Tire slíbil, že situaci nenechá bez povšimnutí, dříve nevyloučil ani možnou změnu dodavatele, tedy meziskladovací firmy HTNS Czech. K tomu nakonec nedojde.

„V uvedené věci jsme kontaktovali našeho smluvního partnera a vyzvali jej k uskladnění pneumatik do prostorů, které jsou k tomu určené. Partner nás ubezpečil, že v uvedené věci již došlo k nápravě,“ konstatoval pro Deník mluvčí Nexen Tire Europe Ivan Dzido. Krátce situaci okomentovalo také vedení nošovického CTParku, v jehož areálu si firma pronajímala prostory. „Klient dotčenou jednotku vyklidil a dále už k ní nemá nájemní vztah,“ doplnil mozaiku vedoucí marketingu CTParku Dušan Benža