V prvním případě došlo tehdy v noci ze soboty na neděli k přepadení mladé ženy. „Pachatel se za užití násilí zmocnil jejího mobilního telefonu, který poškozená držela v ruce. K přepadení došlo v prostorech náměstí Míru v Třinci poté, co poškozenou pachatel pronásledoval z Lidické ulice, kde si oběť vytipoval,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Po třech dnech od spáchání zločinu byl pachatel třineckými kriminalisty zjištěn, vypátrán a zadržen. „V současné době je proti muži vedeno trestní stíhání a nyní se nachází ve vazební věznici. Obviněný 29letý muž je cizí státní příslušnosti a již v minulosti byl odsouzen za násilnou i majetkovou trestnou činnost. Na svobodě byl necelý měsíc a v České republice měl hledat pracovní uplatnění. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ podotkla policejní mluvčí.

Snímek z akce záchranné služby v Beskydech.
Parta mladých lidí se v Beskydech přiotrávila jídlem

Při vyšetřování navíc vyšlo najevo, že stejný pachatel se téže noci měl dopustit druhého loupežného přepadení. Dosud neznámou ženu měl doprovázet či pronásledovat z Lidické ulice do přesně nezjištěného místa v Třinci. „Zde ji měl povalit na zem a násilím se zmocnit náušnic ze žlutého kovu. Odcizené náušnice měl mít při zadržení u sebe a k samotnému činu se sám doznal. Poškozená žena se v této věci neobrátila na policii a dosud není zjištěna,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté hledají případné svědky této události, obzvlášť ženu, která byla přepadena, aby se obrátila na bezplatnou linku 158, případně na kteroukoliv policejní služebnu. Také se lze obrátit na telefonní čísla 974 742 651 nebo 725 515 860.

Obdivuhodný výkon. Zdeněk Pácha vynesl na Sněžku 211 kilo, tři plné pivní sudy, a zapsal se do české knihy rekordů.
Nosič z Beskyd šel po rekordu na šichtu do válcovny