Zmrzlinový stánek Tess Gemelové z Lichnova oznámil, že bude točit zmrzlinu pro jižní Moravu. „Jak jsme slíbili, posíláme 20 procent z každé natočené zmrzlinky. Natočilo se 500 malých, 630 velkých a další do termokelímků. Posíláme 8 000 korun do dárcovské kampaně Nadace Via,“ poděkoval pojízdný Zmrzlinový krámek všem, kteří mlsali a současně pomáhali postiženým obcím.

Pojízdný Zmrzlinový krámek točil v Lichnově na pomoc Moravě kiwi se smetanou a v Zátoru  vanilku z lusku a hrušku. Na konto nadace Via odešlo 8 tisíc korun.Pojízdný Zmrzlinový krámek točil v Lichnově na pomoc Moravě kiwi se smetanou a v Zátoru vanilku z lusku a hrušku. Na konto nadace Via odešlo 8 tisíc korun.Zdroj: se svolením Zmrzlinového krámku

Lichnov svolal mimořádné zasedání zastupitelstva obce na 8. července s jedním bodem projednání: vyčlenit v rozpočtu 100 000 korun pro obec postiženou tornádem. Vzhledem k tomu, že Lichnováci mají v živé paměti, jak sem ze všech stran proudila pomoc při tragických povodních 1996, výsledek lze předjímat už nyní.

Lidé přijíždí do Lichnova vystát frontu na zmrzlinu Tess Gemelové. Tatérka a výtvarnice se kvůli lockdownu rekvalifikovala na zmrzlinářku. Květen 2021.
Podívejte se, na zmrzlinu do vsi na Bruntálsko jezdí davy! Tess točí návykovou

Kdo má chuť na zmrzlinu a čas vystát si v Lichnově frontu, může víkendový výlet obohatit o návštěvu lichnovského Muzea vidlí. „Muzeum vidlí se opět otevírá tento víkend. Dokud nepůjdu do důchodu tak zatím s provozní dobou o víkendech a nebo po dohodě, třeba pro zájezdové autobusy a vládní delegace. Chystáme taky něco slavnostnějšího k 10 letům existence muzea, ale to si necháme až na září,“ informoval zakladatel Muzea vidlí a místostarosta Lichnova Jan Gemela.