Drahoš seděl v lóži vedle generálního ředitele Třineckých železáren Jana Czudka a místopředsedy dozorčí rady firmy Jána Modera. Na krku mu visela šála třineckých Ocelářů, ani ta ale pískající fanoušky neobměkčila.

Na velkoplošné obrazovce nad ledem se objevil ve třetí třetině a zamával divákům. Lidé začali pískat, ale také mu vyjadřovali podporu.

Kandidát na prezidenta ČR Jiří Drahoš se svou manželkou na návštěvě v rodném Jablunkově.
Drahoš začal finální část kampaně v rodném Jablunkově

„Bylo to tak půl na půl. Kolem sebe jsem měl zrovna lidi, kteří neměli žádné vulgární poznámky, nijak jim nevadil. A viděl jsem i takové, kteří se dokonce postavili a začali mu tleskat,“ řekl jeden z návštěvníků zápasu, Adam Byrtus.
Při prvním kole prezidentské volby sice získal Drahoš v Třinci přes 37 procent hlasů, Miloš Zeman měl ale ještě větší podporu.

„V Třinci vyhrál Zeman, tak to tam potřebuju trochu polepšit,“ pobavil v úterý v Jablunkově ještě před odjezdem do hutnického města.

Sám Drahoš se označuje za letitého fanouška Ocelářů. Při úterním setkání s lidmi na jablunkovské radnici zavzpomínal také na to, jak v sezoně 1963/1964 při premiérové účasti třineckých fotbalistů v nejvyšší soutěži byl na Borku na zápase proti pražské Spartě.

Hokejisté Třince vypadli s finským JYP Jyväskylä v semifinále Ligy mistrů.
Finále Ligy mistrů v Třinci nebude. Navzdory výhře končí Oceláři v semifinále