„Do kolejiště u stavby zastávky Třinec Lyžbice vstoupil muž, jehož věk ještě neznáme. Podle strojvůdce i svědků události mělo jeho chování všechny znaky sebevražedného úmyslu. Dechová zkouška byla u strojvedoucího negativní," poznamenal v pondělí tiskový mluvčí Policie ČR ve Frýdku-Místku Vlastimil Starzyk s tím, že provoz byl omezen jen na jednu kolej.

České dráhy kvůli nehody zajistily pro cestující autobus. Podle informací redakce se ale všichni lidé do něj nevlezli. Provoz byl plně obnoven kolem půl čtvrté odpoledne.

První tragédie

První tragédie se odehrála pět minut před polednem nedaleko Karviné.

"Osobní vlak jel ve směru z Mostů u Jablunkova do Karviné. Před stanicí, v místech se zakázaným pohybem osob, došlo ke střetu s člověkem, který na místě zemřel. Okolnosti nehody se vyšetřují," řekl Deníku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Na místo vyjeli záchranáři, hasiči i policisté. Nešťastníkovi však už nebylo pomoci. Totožnost zemřelého i okolnosti nehody vyšetřuje policie. "Zemřelým je muž, jehož totožnost policie teprve upřesňují. Zatím zjištěné informace nasvědčují tomu, že se jednalo o sebevraždu," uvedla policejní mluvčí Zlatuše Viačková.