Co přesně se stalo dvaačtyřicetiletému Lukáši B. z Dolního Benešova se liší podle toho, kdo to zrovna vypráví. Jisté ale je, že byl minulý víkend napaden na svatební hostině v Háji ve Slezsku, nalezen ve zhruba čtyřmetrové betonové strži pod bunkrem a následně vrtulníkem převezen do nemocnice.

Nejčastější verze zní tak, že se Lukáš B. vracel z oslavy konané v Háji ve Slezsku pěšky do Benešova, když se připletl na svatební hostinu konanou v restauraci Na Hřišti. Zde mělo dojít k fyzické potyčce, a když svatebčané zjistili, že nejeví známky života, měli ho hodit do zmíněné strže.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali u případu, kdy byl muž nalezen zraněný v několikametrové hloubce pod bunkrem, ze které jej následně vytahovali hasiči.Zároveň ale nikdo nevylučuje, že tam mohl dvaačtyřicetiletý muž spadnout sám. Často se také objevuje informace, že vše mělo být zachyceno bezpečnostní kamerou restaurace, díky které měl majitel zraněného muže najít. Není to ale pravda.

„Záchrannou pomoc zavolali samotní svatebčané. Když jsem ráno s kolegyní přišla, už tu byly záchranné vozy, včetně vrtulníku. Je pravda, že po nás policie chtěla záznam z bezpečnostní kamery, ten ale snímá pouze parkoviště a prostranství před restaurací.

Takže tu rvačku ani nezachytila," uvedla provozní restaurace Na Hřišti v Háji ve Slezsku Lucie Vráblíková.

„Vím, že se kolem toho vyrojila spousta povídaček. Mimo jiné i to, že ho pod bunkr měli svatebčané hodit. Údajně se pracuje i s verzí, že tam spadl. Já jen vím, že nepatřil vůbec mezi svatební hosty," dodala Lucie Vráblíková.

Přílet vrtulníku a nalezení muže pod bunkrem potvrdili i moravskoslezští záchranáři. „Moravskoslezští záchranáři zasahovali u případu, kdy byl muž nalezen zraněný v několikametrové hloubce pod bunkrem, ze které jej následně vytahovali hasiči. Byl při vědomí, ale se záchranáři nekomunikoval.

Měl poranění v obličeji a podezření na poranění páteře, proto byl vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě," uvedl tiskový mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Světlo do případu nevnesla ani matka Lukáše B., kterou redakce navštívila. „Popravdě se o tom nechci moc bavit. Sama žádné informace nemám, kromě toho, co se povídá. Já jsem jen ráda, že syn chodí a bude v pořádku," uvedla matka napadeného.

A samotná policie k případu sdělila pouze to nejnutnější. „Mohu potvrdit, že opavští kriminalisté intenzivně prověřují případ fyzického napadení muže z Opavska, ke kterému mělo dojít minulý víkend na katastru obce Háj ve Slezsku. Jakékoliv podrobnější informace nemohu sdělit s ohledem na stadium vyšetřování," uvedl tiskový mluvčí opavské policie René Černohorský.

Redakci nemohl ani sdělit, jestli v souvislosti s tímto případem byl někdo vzat do vazby.

Jestli muž rvačku vyprovokoval, nebo jestli jej napadli bezdůvodně, jestli spadl do škarpy sám, nebo jej tam svatebčané hodili, se tak stále neví. Policie větší sdílnost slibuje až v momentě, kdy se případ objasní.