Zbytek bude hrazen z vlastních zdrojů společnosti. „Celý náš projekt se na základě dlouhodobých rozvojových strategií snažíme posunout zase o kus kupředu. Naším cílem je v Ostravici dobudovat zimní běžecký areál s umělým zasněžováním s parametry FIS, a moderní sportovně--technické zázemí pro zimní i letní aktivity, které v ostravickém areálu probíhají.

Navíc v tomto objektu vzniknou nové prostory relaxační a konferenční služby. V tomto sledujeme jasnou prioritu přilákat do Beskyd celosezonně a na delší dobu více aktivních turistů, což je moment, který v konečných výsledcích v celém kontextu vývoje turistiky a cestovního ruchu v regionu severní Moravy a Slezska stále významně chybí," zamyslel se ředitel Golf a ski resort Ostravice Daniel Kollár.

Golfový areál v Ostravici nabídne i vyžití na běžkách.Ostravický areál poprvé otevřel své brány veřejnosti v roce 2008 a během čtyř sezon si vybudoval pověst jedinečného sportovně-rekreačního resortu v Moravskoslezských Beskydech. Navíc v internetové anketě Golf Digest získal třikrát po sobě a to v letech 2009, 2010 a 2011 vysoce prestižní ocenění Nejlepší hřiště Česka. Dále pak mezinárodní vydání tohoto golfového magazínu uznal význam Golf Resortu Ostravice, když jej uvedl ve svém seznamu světových hřišť, která stojí za to navštívit. Starosta Ostravice Miroslav Mališ neopomenul zmínit, že obec může v rámci různých závodů nabídnout až 1300 ubytovacích lůžek. „Investice do golfového areálu samozřejmě jako obec vítáme. Pomůže nám to k ještě většímu zviditelnění. Navíc vzniknou i nová pracovní místa, což je v dnešní době určitě potěšující," řekl starosta Ostravice Miroslav Mališ.

Golf se na severní Moravě a ve Slezsku stal fenoménem. „Šest golfových hřišť několika typů v dojezdové vzdálenosti padesáti kilometrů je český unikát. Tři úspěšné ročníky turnaje prestižní série European PGA Tour v Čeladné poslaly do celého světa vizitku s těmi nejlepšími referencemi o úrovni sportovní náplně i zázemí, které náš region nabízí. Domácí golfisté o ostravickém resortu už dávno dobře vědí. V loňské sezoně prošlo areálem pod Lysou horou rekordních 14 500 hráčů. My nyní usilujeme i o ty zahraniční, kteří mají zájem o vícedenní pobyt a čerpání většího objemu služeb s vysokou přidanou hodnotou v návaznosti na celoroční komplexní turistickou nabídku atraktivit v rámci celého Moravskoslezského kraje. V tomto jsem přesvědčen, že máme rozhodně co nabídnout," dodává ředitel Golf a ski resortu Ostravice Daniel Kollár.