Momentálně zřejmě nejpopulárnější had Česka už pobývá v ZOO Ostrava. Hádka se v Kauflandu podařilo odchytit v pátek okolo 4. hodiny ranní. Pokud bude vše v pořádku, je možné, že se užovka vrátí zpět do orlovské přírody, odkud si zřejmě udělala neplánovaný výlet na prodejnu. Ta se nyní chystá na obnovení provozu.

„Ačkoli jde o neškodnou užovku obojkovou, Kaufland se zachoval velice profesionálně a opatrnost byla na místě, protože podle záznamů z kamer skutečně nebylo možné určit, o jaký druh hada se přesně jedná,“ okomentoval uzavření prodejny a následnou pátrací akci vedoucí zoolog ZOO Ostrava Jiří Novák.

Kudlanka nábožná přicestovala do Havířova s dodávkou kompostérů z Francie.
VIDEO: S kompostéry do Havířova přicestovala i kudlanka

„Had je u nás teprve chvíli, jedná se o mládě, nyní zkoumáme jeho stav. Co s ním bude dál? To by zatím byly jen spekulace, uvidíme, v jaké je kondici, zda bude přijímat potravu a tak dále,“ doplnil dále ostravský zoolog, který nevyloučil ani to, že se hádek opět vrátí do mokřadů nedaleko orlovského Kauflandu, které jsou zřejmě jeho domovem.

Plaz se na kamerovém záznamu orlovského Kauflandu objevil v úterý, viděli ho i někteří očití svědci. Kaufland pak prodejnu uzavřel a rozjel pátrací akci. „Chtěli bychom velmi poděkovat všem, kteří se na této akci podíleli. Prodejna se nyní připravuje na otevření, o přesné hodině budeme zákazníky informovat na našich sociálních sítích,“ řekla v pátek dopoledne mluvčí Kuflandu Renáta Maierl.

Na pátrání po hadovi se podílely také další složky, pomáhali profesionální hasiči, strážníci, účastnili se i dobrovolní hasiči z Orlové-Poruby.

Obchod znovu otevřel v pátek ve 14 hodin.

Nová cyklostezka v Havířově, která cyklostezkou není. Po "cyklostezce" jezdí společně s cyklisty i auta.
Deník hledal cyklostezku za dva miliony. Nenašel ani metr