"Automobil se vydal v pondělí 1.6.2020 v podvečer překonat brod, ale byl stržen silným proudem a unášen. Muži středního věku se podařilo dostat na břeh, žena středního věku ale zůstala uvnitř. Velkým štěstím pro ni a malého pejska s ní bylo, že se vodou vláčený automobil pouze otáčel kolem svislé osy, ale neobrátil se na střechu. Navíc zhruba po 200 metrech se zachytil o skrytou kamennou hrázku," popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Radegastův šenk, 1. června 2020 v Nošovicích.
Radegastův šenk z Nošovic. Podívejte se, jak vypadal před rekonstrukcí a nyní

Na místo vyjely dvě jednotky ze stanic Frýdek-Místek a Nošovice, vybaveny záchrannými čluny a saněmi a společně s nimi i místní jednotka dobrovolných hasičů z Raškovic.

"Hasičům se podařilo na záchranných saních ženu bezpečně převézt ze střechy auta až na břeh, vyvázla stejně jako muž bez zranění. Poté vytáhli z vnitřku auta malého vystrašeného pejska," uvedl k zásahu dále Kůdela.

Jaromír Navrátil je dobrovolným strážcem CHKO Beskydy. Pulčínské skály mu učarovaly už v dětství. Je i okolí chrání už přes čtyřicet let.
VIDEO: Osadu berou lidi útokem. Neví, jak se mají chovat, říká strážce Beskyd

Kvůli silnému proudu vody bylo Suzuki zajištěno lany a na jeho vyproštění hasiči museli počkat na opadnutí vody (snížení průtoku z vodní nádrže Morávka dohodli s vodohospodáři) až dnes (v úterý 2. června) dopoledne, kdy si hasiči přivolali na pomoc obojživelný pásový transportér PTS 10 ze Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně.

Transportér následně odtáhl automobil tokem Morávky zpět k brodu, kde byl vytažen na břeh.