Přes den můžete v této malebné valašské obci uprostřed lesů brázdit sjezdovky či stále sjízdné běžkařské stopy a poté využít veškeré vymoženosti místního Resortu Valachy: třeba zaplout do termálního bazénu ve Wellness Horal, svěřit unavené svaly exotickým masérům, relaxovat při saunových rituálech, dát si partii bowlingu a nebo si pochutnat na místní kuchyni. 

Hotely Resortu Valachy jsou zárukou služeb na rakouské úrovni a návštěvníky z Ostravska lákají stále víc. „Lyžařské podmínky ve Ski areálu Razula jsou stále výborné, v hotelech máme poslední volné pokoje za zvýhodněných podmínek a výraznou slevou na skipasy. Od 12. března již také navíc lyžujeme za mimosezónní ceny. To je jistě příjemná příležitost k nám zavítat,“ láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Skipas i bazény v ceně

Velmi populární jsou v Resortu Valachy zimní pobyty v hotelech Lanterna a Horal, zahrnující kromě snídaní a večeří také skipas, neomezený vstup do Wellness Horal s termálními bazény nebo masáž pro rodiče. Pro děti jsou připraveny dětské koutky, animační programy, bowling, lyžařská škola Sunski a každý den ráno dětské saunování se saunovým rituálem.

„Největším lákadlem je Wellness Horal, kde kromě koupání ve slané vodě vyhřívané na 36°C nebo exotických masáží s rodilými Thajkami, Srí Lančany, Filipínkami a Balijci můžete zažít populární saunové rituály a to až devětkrát denně,“ dodává Tomáš Blabla.

Ke kratším pobytům můžete o jarních prázdninách využít aktuální zvýhodněné ceny pro pobyty na dvě noci ve Spa hotelu Lanterna.

Lyžuj a plav hodinu zdarma

Velké Karlovice stojí za návštěvu i „na otočku“. V oblasti je několik středisek se sjezdovkami různé obtížnosti. U rodin s dětmi je oblíbená sjezdovka Horal u hotelu Horal, která je délkou i převýšením vhodná pro začátečníky a díky umístění i zcela bezpečná. Děti se tu mohou naučit první obloučky pod vedením instruktorů renomované lyžařské školy Sunski.

Ve Ski areálu Razula můžete využít akci Lyžuj a plav, kdy k celodennímu skipasu dostanete hodinový vstup zdarma do termálních bazénů ve Wellness Horal. Ten lze uplatnit až dva měsíce od zakoupení skipasu. 

Velké Karlovice jsou také rájem běžkařů. Přímo v obci je v nenáročném terénu upravováno a značeno 40 km tras, na které navazuje dalších 50 km na okolních hřebenech.

To nejlepší pro gurmány

Na své si ve Velkých Karlovicích přijdou i milovníci moderní valašské gastronomie a to třeba ve Spa hotelu Lanterna, v nabídce nechybí ani dětská menu s novinkou – populárními buchtičkami s krémem. 

A kam vyrazit na procházku po jídle? Třeba k rozhledně Miloňová, vzdálené 2 kilometry od hotelu Lanterna. Za návštěvu stojí i Karlovské muzeum v centru obce a sousední Kostel Panny Marie Sněžné, postavený ze dřeva bez kousku kovu. 

Více informací: www.valachy.cz