Valašské Meziřící Možnost získat i několik tisíc korun během pouhých tří minut dostala v sobotu ve Valašském Meziříčí šestice vylosovaných.

Zapojili se do soutěže ZlatoCOOP, kterou pořádalo Radio Čas společně s prodejní skupinou COOP. Na meziříčský fotbalový stadion přivezli v rozměrné prosklené nádobě jeden milion korun v mincích.

Vylosovaní „zlatokopové" postupně nabírali do zvolených nádob, například rýžovací misky, ešusu, naběračky, plechového květináče či dokonce síťové tašky.

Následně museli překonat překážkovou dráhu, složenou z minibludiště a dalších překážek v podobě pneumatik, lávky či tunelu. Kolikrát stihli trasu absolvovat, záleželo čistě na kondici a zručnosti soutěžících samotných. „Časový limit je stanovený na tři minuty. Podmínkou je běžet s penězi i bez peněz vždy stejnou trasu tam i zpět," připomněly zlatokopům před startem moderátorky soutěže.

Prvním ze šestice vylosovaných, kteří měli možnost vyzkoušet si ZlatoCOOPeckou překážkovou dráhu, byl Karel Krupa ze Zašové. Jako nádobu si zvolil rýžovací misku a volba se mu vyplatila. Trojnásobné absolvování překážkové dráhy mu vyneslo celkem 6986 korun. „Rodiče tuto soutěž sledovali a dneska mi řekli: Jeď tam, zkusíš to, přihlásíš se na místě. Přesně tak jsem to provedl a vyšlo to," prozradil po absolvování klání o milion korun Karel Krupa.

Dodal, že nejtěžší bylo projít s penězi tunelem, který byl součástí překážkové dráhy. „Nevíte, jestli se máte plazit nebo jít po kolenou, nebo proskočit. Možná, kdybych si nedal před soutěží pivo, mohlo to být jednodušší," smál se soutěžící.

Získaný obnos jej ale podle vlastních slov velmi potěšil.

„S výhrou jsem spokojený, přiznám se, že jsem čekal míň. Těch necelých sedm tisíc je velká částka. Za takový výdělek za pouhé tři minuty jsem rád," zhodnotil svou účast v soutěži Karel Krupa.

ZlatoCOOPecká soutěž byla vyvrcholením zábavného programu, který na stadionu ve Valašském Meziříčí připravilo Radio Čas. Současně se zde konala také meziříčská Grillparty. Už ve dvě hodiny odpoledne vyrazil na stadion karnevalový průvod Radia Čas. Ještě před vypuknutím klání zlatokopů se početnému publiku na tribuně předvedly děti z meziříčských tanečních a zájmových kroužků. (mib)