Ať už nemoc probíhá bez příznaků nebo s lehkými symptomy, jedinou povinností takto infekčního člověka je sedět karanténě, nevycházet a nestýkat se s jinými lidmi.

Městská policie Krnov byla upozorněna na případ čtyřiadvacetiletého muže, který je covid pozitivní, a přesto se v karanténě nezdržuje. Zmizel neznámo kam. Dispečink městské policie vyslal strážníky, aby prověřili místa, kde by se mohl zdržovat. Zjistili, že nakažený muž občas dochází také do Armády spásy. Díky spolupráci strážníků se zaměstnanci Armády spásy se jim muže podařilo telefonicky kontaktovat.

Práce na obchvatu Krnova se rozběhly naplno. Na estakádě, která kříží Albrechtickou ulici, byla dokončena montáž svodidel a protihlukových stěn.
Krnov si "užívá" komplikace v dopravě. Je tu obchvat i oprava průtahu městem

Strážníkům sdělil, že aktuálně se nachází u svého otce na Opavsku. Z Krnova odcestoval autobusem a vlakem bez ohledu na to, že věděl o riziku své infekční nemoci.

Protože porušil nejen podmínky karantény, ale také zákaz opuštění katastru obce, byl tento případ nahlášen Krajské hygienické stanici v Ostravě.