Díky příznivému vývoji situace má nemocnice aktuálně volné kapacity. 

Ladislav Václavec se prostřednictvím facebooku podělil o novinky z krnovské nemocnice. Začalo pravidelné plošné dezinfikování a Zahrada Flora Úvalno poslala zdravotníkům jarní květy. Foto: Facebook Ladislava Václavce
Poznámka Fidela Kuby: Když ředitel nemocnice je také politik

Proto o víkendu začne testovat postupně všechny své zaměstnance. „Testy se provádí abychom měli jistotu, že nikdo není bezpříznakovým nosičem,“ informoval o zahájení testů ředitel krnovské nemocnice Ladislav Václavec.

Další novinkou ve Sdruženém zdravotnickém zařízení SZZ Krnov jsou dvě zbrusu nové sanitky VW Transporter 6.1. Nemocnice si je pořídila ze svého rozpočtu za 2,76 milionu korun.

Nové sanitky v SSZ Krnov.
Krnovské zdravotnické zařízení má nové sanitky s lepší výbavou

„Řidiči naší převozové služby najednou s přiděleným vozidlem přibližně 47 tisíc kilometrů za rok. Sanitky jsou tím pádem během několika let značně opotřebované. Protože nám záleží na tom, aby naši pacienti jezdili v bezpečných a moderních vozidlech, nejstarší vozidla průběžně nahrazujeme za nová. Letos bychom rádi vyměnili ještě jeden vůz,“ uvedl ředitel SZZ Krnov Ladislav Václavec.

Nové sanitky jsou vybaveny transportními polohovatelnými lůžky se zádržným systémem i pro děti. V každém vozidle jsou dvě transportní křesla, posuvný dvousedák a také nabízí možnost převážení invalidních vozíků. "Vnitřní část ambulantního prostoru je vybavena rozvodem pro kyslík, přídavným topením pro vyšší komfort pacientů při jízdě v zimě a je velmi dobře osvětlena,“ sdělil mluvčí nemocnice Jiří Krušina.

David Galvas chce ještě v kariéře pokračovat.
Galvas na konec nemyslí, chce do Krnova přetáhnout bráchu

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník