Člen Novojičínské otevřené společnosti Lubomír Sazovský upozornil, že ti, co se scházejí na náměstí vždy zdůrazňovali, že jim nejde o zpochybnění existence strany ANO a dehonestaci mnoha jejich členů, kteří tuto stranu tvoří a v dobré víře do ní vstoupili. Poté mimo jiné řekl: „Co není a nemůže být legitimní v demokracii, aby jakoukoliv stranu vedl a určoval směr státu a vedení státních institucí trestně stíhaný člověk s přímým střetem zájmu navíc s minulostí na kterou by neměl být pyšný nikdo, natož premiér této země“.

Lubomír Sazovský v závěru dodal, že je řada členů ANO, kteří s tím, jak se prezentuje vedení jejich strany, nesouhlasí, ale mlčí, navenek i uvnitř. „Tvrdí, že proto, aby nepoškodili stranu,“ dodal řečník s tím, že už není čas čekat.

Na demonstraci se tentokrát pouze neřečnilo, hned v úvodu ji zpestřil příchod svatého Václava, zazpíval Jan Kryl a všichni přítomní si za doprovodu Vladimíra Vondráčka z frenštátské ZUŠ společně třikrát mezi dalšími projevy zazpívali – tradicionál Jednou budem dál, Návrat Jaroslav Hutky a Modlitbu Marty Kubišové.

Lidí se nyní sešlo určitě více, než minulý týden, kdy jich bylo okolo 120. Někteří z nich ale jeli do Prahy, aby demonstrovali na tom opravdovém Václaváku. 

Již podruhé se někteří obyvatelé Libhoště zúčastnili společného odběru krve v Novém Jičíně.
Lidé v obci hromadně darují krev