Začátek roku 2018 zatím vlekařům nevlil příliš optimismu do žil. Některé areály v Beskydech, které před koncem roku spustily poprvé v sezoně vleky, musely kvůli počasí zase zavřít.

„Místo sněhu přišel déšť, voda tak spolu s teplotami nad nulou udělala své. I technický sníh je v takovém stavu, že nelze dále provozovat už ani Školáka. Proto musíme provoz areálu do odvolání zastavit. Nezbývá nám nic jiného než čekat, až se příroda umoudří a začne alespoň mrznout a nejlépe sněžit,“ uvedli zástupci ski areálu v Malenovicích, kde už se včera nelyžovalo, na svých webových stránkách. Obdobná situace je ve ski areálu v Mostech u Jablunkova. Kvůli nepříznivým klimatických podmínkám byl včera uzavřen také svah ve ski parku Gruň ve Starých Hamrech.

Ilustrační foto.
Doprava v Místku dopoledne vázla

Zdevastovaný sál kulturního domu v Jablunkově na archivním snímku.
Nad stavbou „kulturáku“ stále visí otazník

V provozu zůstává ski areál v Bílé, velmi teplé počasí ale přinutilo tamní vlekaře od neděle přerušit večerní lyžování na lanovce a také na kotvě za hotelem Bauer. Souvislá vrstva sněhu leží i na sjezdovce v nedalekém areálu na Mezivodí, kde se sníh tradičně drží dlouho. Vlekaři doufají, že se počasí umoudří, postupně totiž začnou přijíždět také účastníci školních lyžařských kurzů. Předpověď meteorologů na nejbližší dny jim však příliš nepřeje, minimálně do konce týdne by se teploty v níže položených oblastech měly držet nad bodem mrazu. 

Máslo nyní koupíte i za 29,90 koruny. Ilustrační foto.
Máslo nyní koupíte už za 29,90 koruny, zlevnila i vejce