„Rád bych. Opavu mi doporučil kámoš Joel Kayamba. Jsem rád, že mi přestup vyšel, už se těším,“ nechal se slyšet čtyřiadvacetiletý útočník. Opava není pro něj neznámou destinací. „Byl jsem na návštěvě u Joela, zašli jsme i na pivo,“ usmíval se fotbalista, který v Česku prošel pražskou Duklou, Sokolovem a Olomoucí.

Bidje Manzia.Zdroj: Deník / Petr WidenkaS Joelem Kayambou je stále ve spojení. „Naposledy jsme spolu hovořili ve středu. Říkal mi: Jsi dobrý fotbalista, můžeš toho dokázat více než já,“ prozradil Bidje Manzia.

Jeho poslední štací byla olomoucká Sigma. Na Hané toho ale moc nenahrál. „Bohužel v Olomouci to nebylo pro mě dobré. Nedařilo se celému týmu, já šanci nedostával. Teď jsem ale v Opavě a věřím, že tomu bude jinak,“ zvedl prst útočník, který už oblékl i reprezentační dres své země.

Jeho krajan „Mireček“ uměl dobře česky. „V Česku žiju pět let, neumím tak dobře jako Joel, ale snažím se. Věřím, že to bude lepší a lepší,“ je optimistou zimní posila Slezského FC Opava z Demokratické republiky Kongo. 

Zahájení zimní přípravy SFC Opava
Opava začala přípravu, trenér chce posílit levou stranu