Rodina, která se po požáru musí vyrovnat nejen se škodou na vybavení domácnosti, ale především s tím, že pět jejích členů bylo zraněno, by se měla dočkat finanční pomoci prostřednictvím veřejné finanční sbírky.

Deník o případu psal v článku: Při požáru v Lískovci se zranilo šest lidí, včetně dětí

„V současné době vyřizujeme potřebná povolení pro uspořádání peněžní sbírky ve prospěch postižené rodiny. Souhlasit s tím musí krajský úřad. Jakmile budeme mít všechna potřebná razítka, zveřejníme číslo bankovního účtu, na který budou moci občané vložit finanční prostředky ve prospěch postižené rodiny," upřesnil frýdecko-místecký primátor Michal Pobucký s tím, že na magistrát se už obrátily desítky lidí, kteří by chtěli pomoci.

„Rodina bude potřebovat peníze nejen na úhradu škod, které způsobil požár, ale také na úhradu zvýšených výdajů spojených s léčbou popálených dětí a jejich matky. Jedná se o občany města, je naší morální povinností podat jim pomocnou ruku. Rada města může v rámci svých kompetencí uvolnit jednorázovou finanční pomoc do dvaceti tisíc korun, vyšší částky už musí schválit zastupitelstvo. Na radě jsme se shodli na tom, že zastupitelům na nadcházejícím zasedání předložíme materiál, ve kterém budeme pro rodinu žádat uvolnění finanční částky v řádu několika desítek tisíc korun. Věřím, že zastupitelé pomoc schválí," doplnil primátor Michal Pobucký.

Příčina požáru měla pravděpodobně souvislost s přitápěním v rodinném domě. Na místě události se nalézali tři dospělí a dvě děti, kteří byli při události zraněni. Nejvážnější bylo postižení devítiletého chlapce, který utrpěl vícečetné vážné popáleniny II. až III. stupně. Musel být zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci.

Čtyřletá dívka byla ošetřena rovněž s popáleninami na více částech těla. Třicetiletá žena utrpěla vážné popáleniny hlavy, hrudníku a horní končetiny. Také jí byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče. Všichni tři pacienti byli následně transportováni do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava. Muži ve věku 34 a 69 let se nadýchali zplodin hoření, jejich stav nebyl závažný.

K dalšímu ošetření byli předáni na interní ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.